Traktatie-overpeinzingen

Donderdag is Zoon jarig. Daar leeft hij natuurlijk al weken naar toe. Wij ook, we hadden al wat maatregelen getroffen (cadeau uitgezocht, mensen uitgenodigd, dag geprikt wanneer we het vieren) maar het donderde ineens in mijn hoofd dat er natuurlijk ook getrakteerd moet worden op school! Ik had al wel uitgebreid nagedacht over de traktaties als we het vieren met familie, volgende week zondag (chocoladetaart en kaneelcakejes) maar er is dus meer werk aan de winkel.

De vorige 3 jaren maakten we er ons gemakkelijk van af, wel met een portie schuldgevoel moet ik bekennen. Gewoon van die kleine chipszakjes in een grote schaal en hopla uitdelen maar. Als excuses kan ik aanvoeren dat ik al 3 jaar ziek ben en mijn hoofd er totaal niet naar stond.

Nu ben ik weliswaar nog steeds ziek maar ik heb mijn prioriteiten wat beter in het snotje. Ik doe meer dingen die ik leuk vind (koken en bakken) en ik besteed steeds minder energie (die er toch niet is) aan zaken buiten mijn macht. Ik heb een vaste dagindeling, ga minder vaak over mijn grenzen (denken we even niet meer aan die 5 broden van 2 weken geleden) Dussssss dat wordt bakken, leuk om te doen en lekker goedkoop. Niet iets bijzonders hoor, gewone cupcakejes. Of misschien met een pietsje chocolade erdoor. Of misschien de helft gewone cakejes en de andere helft met banaan en honing. Of misschien met appel en kaneel. Of toch maar gewoon weer chippies!? Nee ho, stop, gewone cupcakes, de simpelste versie en daar 30 stuks van. Ik beloof hierbij dat ik het daarbij laat. Dat is mijn voornemen en als donderdag blijkt dat ik voor meer variatie heb gekozen, dan mag iedereen mij daar stevig op aanspreken.

Advertenties

2 gedachtes over “Traktatie-overpeinzingen

  1. Goed plan! Keep it simple. Misschien voor de volgende keer een leuk ideetje: kijk even op het blogje dat ik vanmiddag nog geschreven heb. Is nóg minder werk dan jouw voornemen! Fijn weekend verder!

    Like

  2. cupcakejes zijn heerlijk en heel makkelijk. Maar rozijnen erdoor houdt het nog steeds simpel, maar is wel lekkerder, vooral als ze per ongeluk wat droger uitvallen. En roomboter he, gewoon de goedkoopste versie uit een papiertje.

    Succes! en alvast gefeliciteerd.

    groetjes Jacq.

    Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s