Abonnement hoppen en geldgoochelen….

Schatje heeft een duur KPN abonnement waar hij graag van af wil. Eerder probeerde hij dat op te zeggen maar daar raakte de KPN klantenservice ernstig van in de war want het was nog niet het goede moment in tijd en dan kan het niet worden ingevoerd in de systemen. Totale onzin natuurlijk maar het is denk ik makkelijker om op je kop en achterste voren te jongleren dan dat je door een servicemedewerker weet door te dringen.

Nu is wél de goede tijd dus hop er wordt actie ondernomen. Schatje heeft wensen en verlangens en om die te kunnen verwezenlijken gaan we de grote schuiftruc doen. Het dure abonnement wordt opgezet. Besparing  €20. Hij neemt een veel goedkoper abonnement van € 5,95 (200 belminuten en 25 sms’jes). Dan is er nog € 14,05 over van de besparing. Dan neemt hij een abonnement op ere-divisie live van € 16,95 per maand én aansluiting op diverse muziekzenders van  € 3,95. Dan staan we € 6,85 in de min! Vervolgens zegt hij zijn voetbalseizoenskaart op (€ 353) en staan we weer in de plus voor iets van € 346. Eigenlijk meer want doordat hij niet meer heen en weer rijdt naar de wedstrijden, scheelt het ook benzine.

Ook dit is consuminderen. Schuiven met je mogelijkheden, zodat dat wát je graag wilt, toch mogelijk blijft door te bezuinigen op andere zaken. En het is met de mobiele aanbieders tegenwoordig net als met de energieleveranciers en de zorgverzekeraars echt héél lucratief eens een uur te besteden aan het vergelijken van prijzen.

Advertenties

7 gedachtes over “Abonnement hoppen en geldgoochelen….

 1. Dat zijn flinke besparingen zeg! Echt de moeite.
  Ik geef heel weinig uit aan mijn mobieltje, want ik gebruik het ding eigenlijk nooit. Een keer per jaar bel ik even, zodat ik mijn nummer houd.

  Like

 2. haha, creatief.

  En dat ge-kan-niet WAAH! Ze kunnen masten op gebouwen zetten die signalen uitzenden en daardoor kunnen we door een klontje plastic en metalen overal tegen elkaar kletsen. Zelfs zonder de telefoon vast te houden.

  Maar een abonnementje om zetten, is te lastig.

  Like

 3. Logje naar mijn hart 😉

  Morgen maar weer eens kijken voor een goedkoper abo. Wij betalen 7,50 pp voor 100 belminuten en 50 sms pp. Kan dus beter 😉

  Al gauw 60 euri besparen dus. Waar heb je het nieuwe abo genomen? (geen zin in die stomme sites even..)

  Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s