Nieuws uit de moestuin

Niet gehinderd door enige kennis zijn we een moestuin begonnen. Dat klinkt wat grootser dan het is, want het is een omheind stuk tuin waar de groenten in groeien en met een deksel. Belangrijkste voorwaarde van de moestuin was dat hij kattenproof is. Vooral kat Moos ziet het als zijn ereplicht om elke net in de aarde gezette kleine plant te pletten met zijn achterwerk. Zo werkt hij de hele tuin door, als hij de kans krijgt.

Schatje ging dus timmeren en ondertussen werden de dotjes opgekweekt in de kraamkamer. Dit weekend mochten de eerste plantjes de grond in. We hebben ijsbergsla, krulandijvie, bietjes, bloemkool, stamslabonen, courgette en peultjes. En dan moeten we nog plek zien te vinden voor de rucola, tomaten, pastinaak, prei en doperwten. Moos vindt het tot nu toe prima, hij denkt nu dat we een gigantisch ligbed voor hem hebben gemaakt. Ai, als dat maar goed gaat…..

Advertenties

7 gedachtes over “Nieuws uit de moestuin

 1. Niet gehinderd door enige kennis… haha, die is leuk. 🙂

  Succes met de moestuin! Hij ziet er mooi uit. Ik geloof best dat de kat dat als een lekker ligbed ziet ja. Ik moet ook zoiets gaan maken, ik heb ook een kat die graag planten uitgraaft.

  Like

 2. Ooh, dat ziet er al groentegoed uit. Probeer Moos 'ns met koffiedik (als je hebt op de vlucht te krijgen. 'k Heb ergens gelezen dat katten daar een hekel aan hebben en voor je tuintje is het pure compost.
  Groet en suc6

  Like

 3. Leuk! En herkenbaar ook, onze kat zou ook maar wat graag willen bijdragen aan de bemesting. 🙂

  Je hoeft amper kennis te hebben, gewoon een zaadje in de grond, water erop. De natuur doet de rest, niks moeilijks aan.

  Let er wel ff op dat die mooie kooi van gaas niet al te laag is. Sommige planten groeien hoger dan je denkt, en dan ben je bezig om allerlei bladeren en stelen uit het gaas te peuteren. (Ik spreek uit ervaring)

  Succes!

  Like

 4. patrick, als de planten groter en steviger worden, kan de deksel omhoog! Daar is over nagedacht! 😉 ook al hebben we verder geen kennis van zaken….maar ik begrijp dat het een leuk karweitje was,dat gepeuter….

  Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s