Buitensporige week met weinig uitgaven

Zo de vakantie is voorbij en ik denk dat Zoon niet voldoende tijd  tot zijn beschikking heeft om in de kring op school te vertellen wat hij allemaal heeft gedaan: 3 dagen Eurodisney, twee keer naar het strand, één dag liep hij rond in Artis en één dag ging hij op verjaarsvisite in Lisse. Voordat jullie nu denken dat Huize Spaarcentje ineens geld over de balk smijt, wij gaven vrijwel niets uit aan deze pret. 

Schoonouders namen hem mee naar Eurodisney, iets waar ze zelf al twee keer eerder ‘als blije kleine kinderen rondliepen’ (aldus Schoonmoeder). Ik heb niet durven vragen wat ze hebben uitgegeven maar het zal fors zijn. Weer thuis overhandigde zoon ons stralend 2 mokken waarop nog een stickertje zat met de prijs. Als een mok alleen al € 9,95 kost, dan zal de rest niet meevallen. Er is wel volop genoten.

Het Artis uitstapje was het resultaat van een Tinteling. Voor wie niet weet wat dit is: sommige werkgevers geven geen traditioneel kerstpakket maar een Tinteling cadeau. Als werknemer heb je de keus uit ervaringen of spullen of tijdelijke abonnementen of een goed doel. Schatje koos voor 2 toegangskaarten voor Artis en ter plekke gaven ze alleen geld uit aan een ijsje én een seutelhanger van Artis de Partis (als moederdag-cadeautje). Broodjes werden vooraf gesmeerd en daar opgepeuzeld.

Ook de 2 stranddagen gingen van start met broodjes smeren en waren de uitgaven ter plekke alleen voor ijsjes. De eerste stranddag leverde ook nog gratis vermaak op want de KNRM gaf een demonstratie van zijn kunnen en ‘trad op’ met helikopter, reddingsboten en nep-drenkelingen. Veel spektakel en veel herrie.

Het minst leuke en meest dure uitstapje van deze vakantie was naar de kapper, waar wij Zoon minimaal 1 keer per jaar naar toe slepen. € 26 betaalden we om zijn pijpekrullen een beetje te fatsoeneren. Maar dat was dan ook de enige wanklank van de week voor hem. Dat wordt hard vallen vandaag. Gewoon weer naar school, naar judo, op tijd naar bed en geen spectaculair uitje. Maar hij is hard toe aan het ‘suffe’ leven, getuige de kringen onder zijn ogen.

Advertenties

9 gedachtes over “Buitensporige week met weinig uitgaven

  1. Volgens mij heeft je zoontje een topvakantie gehad! En ik schrik van de prijs van de kapper. ´k Wist niet dat je voor een jongen van 9 ook al zo veel kwijt was!

    Like

  2. ja trudy maar het is geen goedkope kapper,en Zoon heeft buitensporig veel haar, dus het is niet bepaald een kort jongenskoppie dat wordt geknipt. Hij gaat gemiddeld 1 keer per jaar en tussendoor wordt hij een of twee keer bijgepunt door Oma die heel vroeger kapster was. Dus uiteindelijk is dat geen grote kostenpost.
    Zo doe ik het ook, heb ook lang en veel haar en ga misschien 1 of 2 keer per jaar (en ik betaal dan nog meer!: 40 euro). We hebben al veel kappers uitgeprobeerd en dat was uiteindelijk veel duurder omdat ze altijd slecht knippen of een keer goed en dan alle keren erna ineens heel anders. Tot we bij deze kapper kwamen, prijzig maar altijd goed!

    Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s