Anders boodschappen doen

Ongeveer 10 jaar geleden vertelde een vriendin mij dat ze al haar boeken via Internet bestelde. Daar kon ik me maar weinig bij voorstellen. Niets heerlijker dan in een boekwinkel rondstruinen en bovendien loop ik ook nooit zo voorop met nieuwigheden, niet omdat ik ouderwets ben maar gewoon omdat ik meer een slome duikelaar ben…toen vond ik het maar een raar idee dat je via Internet boeken kon kopen, maar inmiddels weet ik niet meer beter. Ik woon niet meer in het centrum van de wereld (Amsterdam) maar in een sloom IJsselmeerstadje waar niet alles binnen handbereik is voor de verwende wereldburger. Niet alleen boeken maar ook kleding en recent ook artikelen op het gebied van persoonlijke verzorging bestel ik via Internet. Niet alleen vanwege de vaak ruimere keuze en scherpere prijzen (door de mogelijkheden van prijzen vergelijken) maar ook vanwege mijn beperkingen. Gisteren nam ik een laatste hobbel: ik bestelde alle biologische boodschappen bij een webwinkel voor (onder meer) biologische levensmiddelen.

Gewoon geen getut en alles in één keer voor de hele maand besteld, aan meel alleen al 15 kilo. Hoef ik ook niet meer na te denken of ik naar de biowinkel ga met de chagrijnige medewerkers of naar de winkel met de chaotische medewerkers. Groenten en fruit worden met ingang van deze week voortaan ook aan huis geleverd door een biologische kweker hier uit de buurt, dus ik hoef de weinige energie die ik heb, niet meer te besteden aan een trip naar de biowinkel. Kan ik misschien eens gewoon naar het IJsselmeer fietsen of zo en van het uitzicht genieten.

Het was wel even schrikken, € 150 euro in één keer er door heen gejast maar op zich komt dit aardig overeen met wat ik per maand ongeveer besteed aan bioboodschappen (exclusief groenten/fruit/vlees/zuivel). Het is dus meer de schrik van het in één keer uitgeven. Ik heb uitgerekend wat er nog overblijft voor de rest van de maand en dat neem ik in etappes op om uit geven in de ‘gewone’ super, waar we eigenlijk steeds minder kopen.

Er zijn diverse winkels te vinden die aan huis bio-boodschappen aan huis leveren, alleen velen vragen forse verzendkosten. Ik vond na lang zoeken een webwinkel die elke bestelling boven de € 60 aflevert zonder bezorgkosten. Wel vind ik dat ze niet snel zijn, een eerdere bestelling liet ruim een week op zich wachten, maar misschien was niet alles voorradig. De prijzen zijn gelijk aan die in de biowinkel, dat heb ik vergeleken.

Ik ben benieuwd of ik op deze manier meer of minder ga uitgeven. Ik word namelijk zo niet echt verleid tot impulsaankopen en reclameaanbiedingen terwijl ik bestel achter de computer. Ik heb gewoon besteld wat we nodig hebben en wat we in ongeveer een maand verbruiken. Wat denken jullie? Zouden jullie juist meer of minder bestellen op deze manier?

PS: ik bestelde hier

Advertenties

5 gedachtes over “Anders boodschappen doen

 1. Die tip las ik ook bij Izerina. Ik ga het vast en zeker een keer uitproberen. Dus jij hebt al een keer bij ze besteld? En je vindt ze niet zo snel? Moet je er de hele dag voor thuis blijven of bedoel je de verwerking van je bestelling?
  Ik denk dat de kans op impulsaankopen iets kleiner is via internet omdat je steeds even in je mandje kunt kijken naar het totaalbedrag. Laat je nog even weten hoe het bevalt?

  Like

 2. Nou ik wist dus niet wanneer het geleverd werd.Nou ben ik bijna altijd thuis dus zo erg is dat niet. Het duurde alleen ruim 1,5 week ook al staat er op de website dat ze binnen 24 uur leveren en als er dingen niet zijn, dan houden ze de bestelling uiterlijk 5 dagen vast, Is het er dan nog niet dan leveren ze en sturen ze de rest na. Maar bij mij duurde dat dus 1,5 week. Los van dat is het prima, ze hebben ook veel keus.

  Like

 3. Ik denk ook dat je met online bestellen minder impulsaankopen doet.

  Ik herken mezelf trouwens helemaal in het niet meer in het centrum van de wereld (Amsterdam) wonen, maar op een plek waar niet alles binnen handbereik is voor de verwende wereldburger. 🙂

  Maar ik ben benieuwd hoe je het online boodschappen doen gaat ervaren!

  Like

 4. Dit verhaal had ik ook kunnen schrijven. Helaas stopte de mogelijkheid bij odin te bestellen in ons dorp. En heb ik dezelfde winkel gevonden als jij.Met ook een bulk-bestelling die nog onderweg is.Maar ik heb ouderwets met een overschrijvingskaart betaald. Via internetbankieren moet het sneller gaan.Ik ben benieuwd,hoe dit jou gaat bevallen. Groeten Izerina

  Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s