Tweedehands woensdag

Wat zit er in deze zak? Nee, geen in stukken gesneden lijk dat ik op slinkse wijze mijn huis uit probeer te smokkelen, lugubere geesten zijn jullie! Dat je het durft te denken! 😉

De zak is gevuld met kleding die vanzelf tweedehands wordt, zodra ik ze heb gedeponeerd in de bak van het Leger des Heils en ze door iemand anders weer worden uitgezocht en hopelijk met plezier gedragen. Er was weinig mis mee, anders dan dat ik het merendeel niet meer goed paste en het kocht toen ik vele kilo’s zwaarder was.

Afscheid nemen valt mij zwaar, dus deed ik de kleding maar niet weg en droeg sommige dingen toch nog soms,voor een uurtje, en deed het dan weer uit, omdat het niet meer zit en te veel om me heen slobbert. En sommige dingen zijn ook gewoon een miskoop geweest (waaronder een fuchsiaroze topje, ik weet niet goed wat me bezielde).

Alles wat al langer dan 2 jaar niet meer is gedragen, krijgt nu elders een tweede kans. Ik moet wel bekennen dat ik sommige dingen toch weer uit de stapel plukte en in de kast heb gelegd toen de zak eenmaal werd gevuld. 2 shirts deed ik onmiddelijk aan om ze te proberen om ze na 10 minuten weer uit te doen en alsnog in de zak te leggen. En 1 shirt ligt nu toch weer in de kast en gaat straks alsnog in de zak. Maar verder ben ik geen twijfelaar….

Met niet alle ongedragen kleding ben ik streng geweest. Een aantal best nette jasjes dat ik al jaren niet meer draag, bewaar ik. Misschien ooit, als ik weer kan werken of zo….en de prachtige rok die ik kocht voor mijn vaders begrafenis kan ik ook niet wegdoen ook al kan ik hem ook niet echt dragen.

Hoe zit dat met jullie? Kun jij één keer per jaar door de kasten rausen en flink opruimen of ben je ook een hamster?

Advertenties

9 gedachtes over “Tweedehands woensdag

 1. Ja, hoor, ik ben ook een hamster, niks mis mee ook, want sommige dingen komen best wel weer eens van pas. Als het maar niet de spuigaten uitloopt. Bij een volgende opruimronde gaat het dan alsnog vaak weg.

  Like

 2. Aan de éne kant ben ik een hamster met soms aan de andere kant hele heldere momenten… dan kunnen er ook zomaar een paar zakken uit huis verdwijnen, best een opluchting op dat moment!

  Like

 3. Ik merk dat ik altijd een enorme hamster ben geweest. En eigenlijk nog steeds ben; waar ik het toen ik nog bij ouders thuis woonde kon doen met een (wel erg rommelige) kamer, heb ik na anderhalf jaar mijn eigen appartementje en ook nog eens die van mijn vriend vol liggen met spullen. Weggooien van iets dat 'eigenlijk nog goed is' vind ik verschrikkelijk.
  Boeken probeer ik nu wat meer kwijt te raken door aan bookcrossing te doen, maar dat is dus ook zo'n zwakke plek van mij. En langzaam aan beginnen mijn kleren toch naar het leger des heils te verdwijnen. Maar verder, om nu bv die leuke blikjes weg te gooien die ik van mijn oma kreeg, of die leuke teddybeer die ooit in mijn auto'tje stond, of…

  Like

 4. Ten eerste: een lijk kun je het beste aan de varkens voeren, blijft er niks van over. 😉 (Bron: de film Snatch)

  Ten tweede: ik raus nu ook door m'n kast. Veel winterkleding ligt inmiddels in een mooie grote mand (nog van het kerstpakket), en ik heb inmiddels een doos vol met kleding die inmiddels op MP staat.

  Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s