Wat gaan we eten?

De uitdaging deze week is om zoveel mogelijk op te maken, zonder dat we eetvoorraden continue aanvullen. Gisteren deden we minimale boodschappen maar helaas viel het eindbedrag toch wat tegen, want wat we niet aan verswaren kochten, hadden we wel nodig aan maandverband, tandenborstel en nog wat meer zaken die best belangrijk zijn en die uitermate onhandig zijn in geval van misgrijpen. We kochten echter geen groenten of vlees, want we gaan voorraad uit de tuin en de vriezer opeten.

Het eetplan is, in willekeurige volgorde:

  • Bloemkool met kerrie-kokossaus (op deze wijze maar dan zonder de gekookte eieren), rijst en groenteburger (met bietjes en doperwt) (vegetarisch)
  • Stamppot krulandijvie met gedroogde tomaatjes en geitenkaas (vegetarisch) nieuw uit te proberen recept
  • Salade krulandijvie met ananaschutney (experiment) en gerookte makreel met gegrilde aardappelen (vis) ook nieuw uit te proberen bedenksel
  • Soep met quiche uit de vriezer (vegetarisch)
  • Pasta met groenten-tomatensaus uit de vriezer en wat chippolataworstjes (er zijn er nog 3)
  • Pannenkoeken (vegetarisch)

en ook kookt Oma, op donderdag (meestal vlees of vis)

Dat is dus 4 keer vegetarisch, 1 keer vis, 1 keer vlees en 1 keer vis of vlees, afhankelijk van wat Oma ons voorschotelt. Je kunt ons dus met recht parttime vegetariers noemen, of parttime vleeseters, t is maar net hoe je het bekijkt….als het aan mij ligt eten we nog minder vlees maar de heren vinden het erg lekker…..

Nieuws uit de moestuin:
Inmiddels is er ook 1 framboos gesignaleerd in de tuin en kunnen we naar verwachting volgende week de 2e bloemkool eten. De doperwten worden elke paar dagen verzameld en in een bak in de vriezer gedaan en als de bak vol is, gaan we ze opeten. Volgend jaar moeten we het anders aanpakken. We hebben 3 peultjes planten, een paar doperwten planten, 2 stamslabonen. Dus we hebben elke paar dagen een paar peultjes, doperwten en sperciebonen, niet echt handig…..

De courgettes groeien goed  (het zijn er minstens 15) maar worden opgepeuzeld door één of andere stouterik die dat niet hoort te doen. Volgens Schatje zijn de naaktslakken de boosdoeners maar ik zie echte tandjes en inkepingen zitten op de courgette, en dat doet me meer denken aan een egeltje. We hebben een egel in de tuin, al jaren, en misschien geniet hij wel enorm van die courgette. Maar die IS VOOR ONS BEDOELD!!!! Tsja, wat doe je eraan?

Advertenties

5 gedachtes over “Wat gaan we eten?

  1. En bij mij is in een paar dagen mijn hele bed pluksla verorberd! Ja, door een leger van die naaktslakken! Bah!! De radijsjes zijn niet mooi rond geworden en de aardbeien niet rijp. Het moet volgend jaar toch anders… Maar we hebben leuk geoefend he? 🙂

    Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s