Vooruit denken

Vorgie week schreef ik al dat ik bezig ben geweest met een begroting voor de feestdagen. Ook maakte ik al stiekem een lijst met cadeaus die gekocht kunnen worden. Gisteren sloeg ik een eerste slag en bestelde vanuit de luie stoel een heleboel tegelijk bij dezelfde webwinkel, zodat ik maar 1 keer verzendkosten hoeft te betalen. Omdat ik ditmaal een strak budget hanteerde en alles tegelijk kocht, was het makkelijker om te schuiven en te schrappen.

Nu is het gelukt om voor Sinterklaas 3 kleinere cadeaus te kopen voor € 30 totaal. Alle 3 zijn ze geschikt voor ons 3tjes. Hoogtepunt van de avond moet deze cake worden die oorspronkelijk op het kookblog van Caroline Brouwer  stond en die door joligateaux werd aangepast. Dat ga ik natuurlijk ook weer doen, want in plaats van een bodem van bastognekoeken, ga ik pepernoten gebruiken en de taart overgieten met pure chocolade. De taart is oorspronkelijk bedoeld als toetje maar ik denk dat dit dan gewoon onze avondmaaltijd wordt met warme chocolademelk erbij. Ook denk ik dat we eerst cadeautjes uitpakken en dan taart eten, want ik kan me niet voorstellen dat je nog iets kunt doen met deze caloriebom in je maag.

Voor Kerstmis sloeg ik ook al via internet deels mijn slag, dus hopelijk kan ik vóór dat de school straks uitgaat bij onze voordeur een grote doos met een heleboel cadeaus in ontvangst nemen.  Voorheen pakte ik het niet zo aan maar ik heb gemerkt dat vooruit denken en van te voren een budget bepalen veel tijd, geld en stress schelen.

Advertenties

5 gedachtes over “Vooruit denken

  1. Volgens mij zijn we zo'n beetje gelijk bezig geweest met het maken van een cadeautjes-lijst voor de feestdagen!

    Ik ben ook van mening dat het aardig wat geld scheelt + je hoeft in december niet overhaast allerlei cadeautjes te halen, die je misschien achteraf toch niet zo geslaagd vindt!

    Like

  2. Strak plan, zo was ik vaak in de zomervakantie al aan 't inslaan! Hoewel wij de feestelijkheden teugenswoordig niet meer vieren vroeg 't Kniepermeisje of we wel zelf pepernoten gingen bakken. Vooruit, 't is voor een goed doel zullen we dan maar zeggen!
    Groet

    Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s