Feestdagen

Alle cadeaus zijn in huis, ingepakt en verstopt dus laat maar komen die dagen. Sinterklaas vieren wij met zijn drietjes, met warme chocolademelk en 3 cadeautjes van € 10 elk, die alle 3 geschikt zijn voor het totale gezin. Met Kerstmis pakken we iets meer uit, vieren we het met Schoonouders en Oma en hebben we een budget van € 25 per persoon. Waarbij ik wel eerlijk moet bekennen dat we voor Zoon wellicht iets meer hebben uitgegeven. Het totaalbedrag dat wij uitgaven was € 230. Het klinkt als veel maar dit is voor 2 feesten bij elkaar en met cadeaus voor 5 volwassenen en 1 kind. Ik denk dat dit minder is dan voorgaande jaren, zeker weten doe ik dat niet. Nu hield ik me dit jaar voor het eerst aan een budget en zocht daar de cadeaus bij. Voorgaande jaren kocht ik gewoon en schrok me achteraf een ongeluk.

De uitgaven voor de cadeaus zijn vrijwel allemaal bekostigd uit dé pot. Van september tot 30 december is dé pot een spaarpot voor de feestdagen en vanaf 1 januari is het een spaarpot voor de vakantie. Ik stop er elke week € 10 in en spaar zo een aanzienlijk bedrag bij elkaar. Voldoende om cadeaus voor de feestdagen te kopen en als cash geld voor de vakantie in het buitenland.

Dit werkt goed voor ons, zo zijn vooral de feestdagen geen aanslag op de bankrekening en wordt het budget letterlijk bepaald door de inhoud van de pot, wel zo duidelijk. Wat we nu tekort kwamen, werd aangevuld uit onze zakgeldpotten. Iets wat we allebei eigenlijk zonder overleg vooraf zijn gaan doen. Misschien omdat we merken dat het fijn is spullen te betalen zonder je bankrekening te plunderen.

Advertenties

6 gedachtes over “Feestdagen

 1. Heel herkenbaar. Ook ik ben een 'potjes'-mens. Een potje van verkopen bij marktplaats en potje voor de pret (het kleine geld dat over is van het huishoudgeld)een potje voor de vakantie. Geeft zo'n rust.Ik heb een column geschreven over 'onze' sint en kerst Nu en in de tijd van mijn bijstandsuitkering.
  Fijne feest dagen, Sandra van Herk
  http://www.vanherkbudgetadvies.nl => medis => column gelukkig

  Like

 2. Wat luxe dat je al klaar bent! Ik wou maar dat ik al zo ver was. En wij moeten ook nog drie surprises voor op school maken, waar ik echt geen zin in heb.

  Met Kerstmis doen wij niet aan cadeau's en dat vind ik altijd heerlijk rustig. Vooral als ik allerlei mensen gehaast door winkels zie rennen.

  Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s