Over kattenbrokken in de aanbieding die heel duur uitpakken….

Onze kater Smoes communiceert heel duidelijk. Hij is altijd blij. Voordat hij altijd blij was, was hij altijd bang. Het is een kat met een verleden. Dat verleden is er de oorzaak van dat Smoes een grote hobby heeft: eten. Hij gaat met veel passie door het leven maar eten is toch wel zijn grootste drijfveer (goh, hij lijkt een beetje op mij besef ik nu ik dit schrijf).

Die preoccupatie met eten komt doordat hij als kitten te lang zonder heeft gezeten. Hij is als half verhongerd katje van een paar weken oud gevonden in een kartonnen doos in een sloot samen met zijn zusje. Bedoeld om te verzuipen blijkbaar maar het lot besliste anders. Van die slechte start heeft hij veel overgehouden. Het duurde jaren voordat hij een beetje vertrouwen kreeg en nog steeds kan hij erg neurotisch gedrag vertonen als er vreemde mensen in huis zijn. Naar andere katten toe is hij een speelse ietwat lompe kameraad en op vogeltjes jaagt hij graag, dus daar vertoont hij natuurlijk gedrag. Naar ons toe is hij altijd blij, de staart fier omhoog. Hij is wel een beetje vreemd in zijn uitingen van genegenheid, deze kat geeft geen kopjes maar kontjes. Ook goed, de boodschap  komt zo ook over.

Omdat Bazin biologisch eten wenst voor het hele gezin, inclusief de veestapel, krijgen de heren katers ook ook biologisch voer. Dat bestel ik via internet. Deze week had de leverancier een mooie aanbieding, wie voor € 50 bestelde, kreeg € 10 korting. Dus ik bestelde 2 10-kilo zakken en betaalde niet € 70 maar € 60. Kassa! dacht ik.

Eten! dacht Smoes en dook in de doos met 2 grote nog niet uitgepakte zakken met brokken. Hij dook er niet alleen in, hij scheurde de zakken ook kapot en vrat zich goed vol. Als dat maar goed gaat dacht ik toen ik al die plastic vlokken zag. En nee, dat ging niet goed. Smoes ligt nu op de operatietafel bij de dierenarts. Helaas heeft hij niet alleen veel brokken naar binnengewerkt maar ook heel veel plastic en dat heeft tot een grote verstopping geleid. Het is een zware riskante operatie en erna zal hij flinke tijd in een bench moeten liggen, omdat hij niet mag bewegen.

Hier nog lekker ontspannen,
onwetend van de komende ellende

Sjonge, dat zijn dure kattenbrokjes geweest zeg…..in plaats van een € 10 voordeel geven we honderden euro’s uit aan het oplappen van onze veelvraat. Wat we met liefde doen overigens. Maar het voordeeltje heeft wel heel erg negatief uitgepakt…..

Naschrift:
Smoes is weer thuis. Hij is bij de dierenarts na de operatie in een bench gestopt met lekkere warme kruiken en dekentjes en we hebben hem met bench en al in de auto gedaan (dat paste gelukkig net). Hij is zo geagiteerd dat hij niet wil liggen, hij blijft rechtop zitten in de bench met zijn ogen dicht en zwaait heen en weer, overmand door moeheid, narcosenaweeën en stress. We kregen een batterij aan instructies mee, het nummer van de spoedkliniek en morgen belt de dierenarts om te vragen hoe het gaat. En wat nu het bizarre is: er is geen plastic aangetroffen in de poep van Smoes, hij heeft wel een enorm ontstoken darm. Dat weten we dan nu, voor € 466…

Advertenties

20 gedachtes over “Over kattenbrokken in de aanbieding die heel duur uitpakken….

 1. Ach gossie…. en je bedoelde het zo goed 😉
  Ik heb sinds kort een ton voor het voer en de overige voorraad ligt in de kelder. Hopelijk gebeurt dit nooit hier! De ellende is het ergste, niet eens de rekening 😦 toch?

  Maar wat een mooi verhaal over een bijzondere poes!

  Like

 2. Ik hoop dat Smoes gauw weer opknapt. Katten zijn wat dat betreft eigenwijze beesten. Die van ons wil alleen uit een volle bak eten dwz dat we 3 per dag de bak weer moeten legen en opnieuw vullen. Als hij echt blijft miauwen en zeuren terwijl de bk net is gevuld spreek ik hem toe;”niet zeuren, ga maar naar buiten ” en hup hij staat bij de deur. Groetjes

  Like

 3. Oh wat erg! Dat stomme plastic ook. Zoiets zou onze hond ook kunnen doen, die heeft eeuwig honger. Nooit iets eetbaars laten slingeren want hij eet het en ook als hij dat niet mag hebben. Krentenbollen of zo iets. En laatst eikenblad. Ik hoop dat je kat er weer bovenop komt want het klinkt best heftig. Sterkte joh.

  Like

 4. Jeetje, wat zal jij geschrokken zijn. Goh, ja zo is het wel een duur grapje.
  Duim voor je dat jullie kat er helemaal bovenop mag komen.
  Ja ik ken het wel, eten.. sta bij ons in een kast, met een haakje, anders gaan ze ook de verpakking kapot scheuren .. Zal er nu ook extra opletten, dat dit ook wel eens grote gevolgen kan hebben.

  hopelijk is de kat snel de oude.

  Like

 5. Wat zielig. En ze zijn dan ook zo ziek. Mijn kater vindt plastic ook zo heerlijk. Laat geen tijdschriftfolie of plastic zakken slingeren, want er gaat een stuk vanaf. Ik denk dat altijd, ach hij wil graag zijn drol netjes inpakken voor het baasje. Liever niet, want dat geeft alleen maar trammelant. Sterkte met Smoes.

  Like

 6. Ja de dierennarts is erg duur, ik schrik er ook iedere keer weer van als één van mijn katten wat heeft, maar ja je wilt goed voor ze zorgen he? Ik heb er een spaarpotje voor dus ik kan het altijd opbrengen. Op zich een geluk dat hij de zak open gescheurd heeft want nu kwam zijn mankement wat eerder aan het licht. Ik hoop dat hij zich alweer wat beter voelt.

  Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s