Maandagpraat

Nu het zo koud is en de wereld wit, heb ik een ‘lekkerste plekje’ in huis. Dat is bij het keukenraam. Ga ik daar staan, dan blaast de hete lucht verwarming mijn voeten warm en zie ik als ik naar buiten kijk een prachtige witte wereld. Die vandaag gaat veranderen in een prutzooi vrees ik.

De groentetas werd geleverd nadat de boodschappen zijn gedaan. Dat loopt niet altijd synchroon of in de juiste volgorde om een weekmenu te maken. Dat maakt niet uit, met een goede basisvoorraad lukt het altijd wel om iets op tafel te toveren.

In de tas zat boerenkool, paksoi, broccoli en bieten. De broccoli verbaasde me wat, maar vooruit. Het is onbespoten en zal wel uit een kas komen. De boerenkool leverde wat paniek op. In de winter is het een goed ontwikkelde gave van mij om gerechten met boerenkool te ontlopen. En nu heeft ‘mijn’ groenteboer het in de tas gestopt. Heel veel. De helft ging naar de buren. En van de andere helft maakte Schatje Indische roerbak-boerenkool. Eigenlijk heel smakelijk. De smaak van de boerenkool was door het roerbakken heel anders dan wat ik me kan herinneren van stamppot boerenkool.

Wat we de rest van de week gaan eten, weet ik nog niet precies maar dat komt al schrijvend vast goed:
Maandag is Omadag en volgens mij staat er een broodje (biologische) hamburger met sla op de planning.
Dinsdag doen we iets met de paksoi. Ik denk een kerrie-roerbak met kipfilet.
Woensdag de broccoli, geen flauw idee wat we er mee doen.
Donderdag is soepdag, ik heb nog heerlijke bietensoep in de vriezer. Tosti erbij en klaar.
Vrijdag weer bieten, maar dan uit de oven: bietjes met gekarameliseerde uien en geitenkaas, ik denk met aardappelpuree.

Het noodplan is ook klaar: koken lukt in verband met ontbrekende energie niet altijd, en dan doen we een graai in de vriezer waar bakken met pastasaus staan. De geplande etenswaren schuiven dan een dag op. En zo zeg ik één keer per maand de groentetas af, om de opgehoopte resten op te eten. Dat scheelt ook weer geld.

Een goede week allemaal!

PS:
Vandaag op Spaarcentje kookt :Puur koken: motivatie en tips.
Op Wel en Wee: Malle Eppie

Advertenties

5 gedachtes over “Maandagpraat

  1. Wij maken van broccoli het liefs soep.
    Even in kleine stukjes snijden. Met een biologisch bouillon blokje gaar koken. Roux maken en de bouillon erbij (even de broccoli eruit vissen) en daarna als het de juiste dikte heeft de broccoli erbij en met de staafmixer fijn maken. Desgewenst een scheutje room erbij en dan met peper en zout op smaak maken. Zelf mensen die niet van broccoli houden vinden het lekker
    Groetjes Nikki

    Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s