Wat eten we deze week.

O ja, het weekmenu. In ieder geval ‘iets’ met sla, bloemkool, witlof, een restje rode kool, courgette, knolselderij en peen. Zucht. Dat moet beter kunnen, toch? Oké dan, met terugwerkende kracht vanaf zaterdag:

Zaterdag – pannenkoeken
Zondag – maccaroni met pompoenblokjes en een hamburger
Maandag – Aardappelen in de schil uit de oven, sla met gedroogde tomaatjes, olijven en fetakaas en voor de mannen lamsworstjes
Dinsdag – Pittige witlof met tonijn en rijst
Woensdag – kookt Oma
Donderdag – Bloemkool-kerrieschotel met tofu en rijst
Vrijdag – Pasta met linzen-tomatensaus met courgette en knolselderij (recept volgt)

Dan hebben we de rode kool nog over. Die eet ik wel een keer als salade bij de lunch met wat feta en appeltjes, lekker!

Zo, was dat nou zo veel werk? Nee, viel best wel weer mee. Nou dan!

Tot slot een supertip van Kniepertie, hoe je snel je eigen bouillon kunt maken. Kijk snel op haar blog. Bij gebrek aan bleekselderij, gebruikte ik knolselderij. Dat geeft ook wat pit. Deze bouillon is een mooi alternatief voor de gistloze bouillon die ik altijd kocht, maar die best wel smakeloos is en meer niet dan wel in de schappen van mijn biologische winkel ligt.

Dan nu weer verder met de rest van de dag. Alle drukkere ‘doe en buitendingen’ zijn gedaan. Er staat een brooddeeg te rijzen en er ligt een spannend boek te wachten. Kopje thee en poes op schoot, mijn dag kan niet meer stuk!

Advertenties

3 gedachtes over “Wat eten we deze week.

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s