Aflosverhalen, verjaardag en volgende week

Aflosverhalen
Vorige week plaatste ik deze oproep: ‘Altijd als ik een stukje over aflossen schrijf, krijg ik reacties van lezers, die vertellen ook af te lossen. Soms staan daar echte vrolijk makende pareltjes tussen: verhalen van mensen die al 20 jaar aflossen en nu bijna klaar zijn. Dat stimuleert mij enorm! En anderen vast ook. Daarom ben ik op zoek naar mensen die aflossen. Wie vindt het leuk hier zijn of haar aflosverhaal te vertellen?’ 

Wat denk je? De mailbox stroomde vol! Veel mensen lossen af en willen daar over vertellen, super! Het lezen van de aflosverhalen is enorm motiverend. Het kan je misschien net over de streep trekken, je bij de les houden en als je enorm twijfelt omdat je denkt dat het een gedoe is, kun je lezen dat het voor de meesten een simpele administratieve handeling is, meer niet.

Natuurlijk wil ik al die mensen die reageerden heel hartelijk bedanken. Super dat jullie mij het  vertrouwen geven en je verhaal, al dan niet anoniem, willen delen. De komende tijd kunnen jullie wekelijks een aflosverhaal lezen, dit ‘ter lering ende vermaeck‘. Om ervoor te zorgen dat deze verhalen niet verloren gaan (morgen staat er immers weer een ander stukje op deze plek), heb ik een aparte pagina aangemaakt voor de aflosverhalen. Het zou toch super zijn dat als je in geval van een aflosdip, naar deze pagina gaat, de verhalen leest en daarna weer jubelend een aflossing overmaakt, bij wijze van spreken dan….De bedoeling is dat maandag de vaste dag van de aflosverhalen wordt.

Denk je na lezen, ik ook, ik ook! Schroom niet en stuur een mail naar consuminderenmetspaarcentje@gmail.com. Je ontvangt dan de vragenlijst.

Verjaardag
Dit weekend vieren wij dat onze zonnekind 11 wordt. Ik heb het mezelf dit jaar makkelijk gemaakt en taart besteld. Wie hier vaker leest, weet dat ik altijd alles zelf bak, van brood tot taart en koek. Maar nu blijft een deel van het bezoek ook eten en stopte ik de energie in het maken van het eten. Een grote pan pittige gehaktballetjes in tomatenroomsaus, een grote bak tsatsiki, salade, humus en wat Turkse broden. Het meeste is gisteren klaargemaakt en vanmorgen zijn Meneer Spaarcentje en de jarige job de taarten en Turkse broden gaan halen.

Veel gaven we niet uit. Voorbij is de tijd dat ik zonder plan naar de winkel rende en alles kocht wat lekkere trek opwekte. Ik zorgde altijd voor heel veel keus en zat dan de rest van de week met de resten. Tegenwoordig doen we dat anders.  De taarten werden dus besteld en deels betaald via een taartbon die ik onlangs van een collegablogger kreeg, omdat ik haar had geholpen met een kleinigheidje. Verder kocht ik het biologische gehakt een paar weken terug in de aanbieding, heb ik de kikkererwten voor de humus vrijwel altijd afgekookt in de vriezer liggen en maakte ik de tsatsiki zelf met een pak dikke Griekse yoghurt, wat komkommers en knoflook. Ook kochten we natuurlijk wat te drinken en wat nootjes.  Maar ik ben wel makkelijker geworden. Voorbij is de tijd dat ik 4 pakken verschillende smaken sap en dubbelfris koop, om die na de dag zelf allemaal geopend aan te treffen en vervolgens zien te beschimmelen omdat wij dit niet drinken. Veel keus bieden is veel weggooien heb ik geleerd.

En het feestvarken zelf, qua cadeaus? Eerder schreef ik al dat we voor € 15,- prachtige tweedehands skeelers kochten. Daarnaast wist Meneer Spaarcentje voor € 20 de hand te leggen op een door Zoon zeer fel begeerd voetbalshirt. Ik kocht als grapje voor € 5 een kruikzak, aangezien Zoon en ik de enige in huis aanwezige kruik delen (ene avond mag hij, andere avond mag ik). Ook krijgt hij een stapel tegoedbonnen die niets kosten, maar veel pret opleveren. Hij kan er tijd, aandacht en lekkers mee ‘kopen’. Ik schreef er al vaker over. Dit zijn bonnen met teksten als: tegoedbon voor één uur later naar bed, voor een spel monopoly, voor een pyjamadag, voor een broodje suikerstroop, voor zelf bepalen wat het avondeten wordt. We hebben deze bonnen eerder gegeven en werkelijk waar, hij was er dol blij mee en vraagt nu al weken of er ook nieuwe bonnen bij de verjaardagscadeaus zitten. Tot slot krijgt hij € 15 van ons, als bijdrage aan zijn spaarproject (een xbox). Veel verschillende cadeaus dus!

Volgende week
 Wat valt er hier te lezen de komende week?

 • In ieder geval het eerste aflosverhaal
 • Ontslagen. En nu?
 • Keuzes maken
 • Overvallen worden door een onverwachte rekening (stond eigenlijk voor vorige week gepland, maar er kwam zomaar ineens een stukje over een woekerpolis doorheen fietsen)
 • Recensie van het boek Life Planning van George Kinder

Fijn weekend!

Advertenties

14 gedachtes over “Aflosverhalen, verjaardag en volgende week

 1. ja, geweldig he, die aflosverhalen..:) Inderdaad super motiverend.

  Maar nog leuker is het verhaal van de waardebonnen voor kinderen. Kende ik nog niet! Was erdoor ontroerd. Natuurlijk, was leuk, naar keuze een uur later opblijven, helemaal geweldig.
  Marieke

  Like

 2. Gefeliciteerd met zijn verjaardag aan Zoon (zooo 11, dat wordt al een echte tiener)! Daarnaast natuurlijk een leuke fijne dag toegewenst voor jullie allemaal!

  Leuk cadeau die kruikenzak! Toen ik in mijn huidige huisje ging wonen kreeg ik als housewarming-cadeau (woordgrapje!) een zelf gebreide kruikenzak cadeau van mijn oma. En plezier dat ik er van heb, voor mij gaat er toch niets boven echt wol.

  Groetjes Lily

  Like

 3. Van harte gefeliciteerd met jullie zoon en een leuke dag toegewenst. En wat zijn die waardebonnen leuk hé! Ooit las ik over iemand die haar kinderen met hun verjaardag een soort levensmiddelenmand gaf met een stuk of wat kleine dingen er in. B.v een pot appelmoes die ze dan bij het eten mocht gebruiken als ze een keer iets aten wat die gene niet zo lekker vondt, of een apart soort broodbeleg wat er normaal nooit was, een zoutje wat hij/zij alleen lekker vondt, en zo'n mand (waar je het hele jaar door wat voor kan meenemen uit b.v de reclame) werdt enerom door de kinderen van dit gezin gewaardeerd en keken er ieder verjaardag echt naar uit. Fijne dag, Vr.Gr. Kathy

  Like

 4. Gefeliciteerd met de 11e verjaardag.
  En gefeliciteerd met het niet meer stressen voor een verjaardag; als je het jezelf makkelijk maakt is dat voor je gezin en het bezoek aangenamer en zo kun je zelf ook meer genieten. Wat fijn dat dit nu weer kan!!!
  Heel fijn weekend gewenst, Marjolijn.

  Like

 5. Leuk die aflosverhalen! Ik kijk er ook naar uit. We hebben nog een paar punten en dan wil ik ook goed gaan aflossen. Nu de keuken en dan een auto. En dan zijn we er klaar voor. Slecht he? Maar een veilige auto voor ons en de kinderen vinden we nu ook erg belangrijk om er een spaarpot voor aan te leggen als hij het begeefd!

  Die verjaardagsbonnen die ga inzetten. Geweldig! Dank je voor deze mooie inspiratie!

  Like

 6. Gefeliciteerd! En leuk die bonnen, die ga ik onthouden :-). Ik gaf mijn moeder vroeg altijd een “knuffelkaart” voor moederdag of verjaardag. Dan mocht ze mij 10x knuffelen (toen wilde ik dat al niet meer) en iedere keer werd er 1 afgestreept. Meestal raakte ze de kaart kwijt en was ik er gelukkig ook vanaf….

  Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s