Gast aan tafel

Omdat we nu al een paar weken twee zwerfkatten eten geven, zien we ze veranderen van magere scharminkels in katten met een normaal postuur. De grootste en snelste vorderingen maken we met de oudere kat. Het is ontroerend om te zien hoe het contact en gedrag zich ontwikkelt. De eerste twee weken rende hij direct na het leeg slobberen van de bak de tuin weer uit. Het eten zelf was een stressvolle bezigheid, voortdurend om zich heen kijkend. 

Gisteren zagen we voor het eerst na het leeg eten van de bak het bekende rekken en strekken wat onze katten ook doen na een lekker maal. Daarna volgde een korte poetsbeurt en uiteindelijk ging meneer liggen rollen. Ik moet bekennen dat de tranen in mijn ogen sprongen. Deze kat hebben we ook al een naam gegeven, omdat het handig is in het aanduiden welke kat al zijn eten is komen halen en welke nog niet ( en natuurlijk omdat we een beetje verliefd geworden zijn). De oudere kat noemen we Dibbes en die andere heet voorlopig nog, nou ja, die andere…

eerst op een afstand, klaar om weg te rennen

dan gluren naar dat mens dat eten uitdeelt

nu krijgen we goede moed, een meter afstand      

Gelukkig waren de kattenbrokken in de aanbieding bij ons supermarkt deze week, dus ik sloeg groot in. Overdag staat en brokken buiten en in de avond geef ik ze blikvoer. Alleen zijn de zwervers niet de enigen die kattenbrokken lekker vinden. De eksters die aan de overkant van de sloot een nest hebben staan regelmatig ongeduldig hippend op de schuur, te wachten tot het zwerversvolk weg is. Na de eksters komt een stel tortelduiven. En slakken zijn ook dol op kattenbrokken, weet ik nu.
Wat nou consuminderen, ik ben helemaal de weg kwijt…..

Zou jij zwerfkatten te eten geven?

Advertenties

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s