Zaterdag

De afgelopen week was een drukke week voor mij. De overgang naar zuivelvrij en glutenvrij eten liet me mentaal niet onberoerd. Ook was het wel even uitzoeken wat nog kan en wat niet meer kan. Ik kwam er achter dat er een hele commercie achter glutenvrij schuilt. Als je niet uitkijkt ben je daar enorm veel geld aan kwijt. Natuurlijk trap ik niet in die valkuil! Later deze week volgt hierover een blogje. Wel was ik enorm verheugd dat ik glutenvrije en zuivelvrije chocolade vond, want een wereld zonder is voor mij moeilijk voor te stellen. Ik hoef het niet dagelijks in mijn mond te stoppen maar zo één keer per week in het weekend draagt het wel bij tot enorme tevredenheid.

Op maandagavond liep ik collecte voor de Dierenbescherming. Natuurlijk omdat het doel mij aanspreekt maar zeker ook omdat ik wou weten waar ik sta. Hoe was het om een verplichting aan te gaan? Conditioneel was het oké, maar mijn hoofd kon het nog niet goed händelen. Nog uren nadat ik in bed was gaan liggen, zag ik alle gezichten voor me van de mensen die de deur hadden opengedaan. Op het gebied van prikkelverwerking is nog wel een flinke slag te maken. Ook fysiek leverde het wat problemen op. Ik heb last van de spiertjes in mijn linkerhand en mijn rechterschouder en arm spelen al een jaar op. De fysio verdient goed aan mij! De collectebus was zwaar – zo gevuld als ie was – dus dat werd na een uur lopen best wel pijnlijk. Maar al met al ben ik niet ontevreden, ik weet wat kan en wat niet kan en deze ervaring leert mij dat het nog geen tijd is om een vaste verplichting aan te gaan in de vorm van vrijwilligerswerk.

Met zwerfkat Dibbes maakten we grote sprongen. Mocht ik hem zaterdag voor t eerst aaien, op dinsdag zat hij op schoot. Elke dag kwam hij vaker en langer naar binnen, ook nadat de deur werd dichtgedaan. In de nacht van donderdag op vrijdag bleef hij ook in de nacht binnen, een megastap! Wel is hij nog enorm schrikkerig en kunnen we alleen zeer rustig en behoedzaam door het huis wandelen. Elk onverwachte geluidje doet hem wegschieten door het kattenluik.

De warmtewisselaar van de heteluchtverwarming is vervangen en wij zijn weer € 500 lichter. De ketel blijkt 21 jaar oud te zijn maar kan nog jaren mee, zo lang de firma de onderdelen blijft leveren.
Deze maand gaven we al € 300 uit aan de auto, kochten we een boor, een schuurmachine en een kattenluik en verwacht ik nog meer uitgaven. Dibbes gaat zo snel als mogelijk – afhankelijk van het tempo dat hij aankan – naar de dierenarts voor onderzoek en castratie. Ook moet er worden gekeken of hij is gechipt en zo niet, worden gechipt. In geval van chip wordt dat nog wat. Dan kunnen we geen aanspraak op hem maken als zijn oude baas hem terug wil nemen. Is er geen baasje dan wordt hij na een jaar opvang door ons officieel van ons. Zo is dat geregeld in Nederland.

Fijn weekend!

Advertenties

15 gedachtes over “Zaterdag

 1. Glutenvrije dieetproducten zijn vaak megaduur en zitten vol met suiker en zetmeel. Ik koop het heel weinig. Ik koop pain campagnard van Schar als ik een dagje wegwil. Dat brood lijkt op Duits brood en is niet zo droog en hoeft niet 'opgepiept' te worden.
  Crackers vind ik wel regelmatig en dan koop ik die van Consenza (die met extra vezels), die zijn niet zo duur en erg lekker.
  Pasta heb ik van Sam Mills (maispasta). Ik koop het bij Jumbo. Lidl heeft tegenwoordig ook glutenvrije pasta.

  Ik weet niet of je vlakbij Duitsland woont, daar is glutenvrij goedkoper.

  Like

 2. Misschien is groenten en fruit nog wel het voordeligst,als je glutenvrij eet.In het boek “broodbuik”worden ook andere nadelen van een aantal glutenvrije graanvervangers genoemd.Succes,Izerina

  Like

 3. Dank voor de tip van gluten- en zuivelvrije chocolade! Ik heb ook het advies gekregen zuivel te vermijden, net als bonen en nachtschadegewassen. Waarschijnlijk komen daar binnenkort nog een paar producten bij (bloed wordt nu onderzocht). Het is een hele omstelling, waarbij veel recepten uit mijn standaardrepertoire niet meer kunnen. Ben heel daarom heel blij met internet, er zijn zoveel tips te vinden. Zoals die van jou over chocolade. 🙂 Goed weekend!

  Like

 4. wat goed van je dibbes enne in duitsland heb je heel veel meer keuze in glutenvrij en niet zo kostbaar, mocht je in de buurt zijn, bedankt voor je reactie op mijn blogje , je bent geweldig meis, geniet ervan , liefs marion

  Like

 5. Nog beter voor glutenvrij, Italië! Daar heb je zelfs menukaarten met een compleet glutenvrije bladzijde, en overal in de supermarkt staat aangegeven of iets wel/geen gluten bevat. Verder is Schar ook Italiaans (zou je niet verwachten met die naam)

  Like

 6. Hee Spaarcentje, ik zit net te lezen over een boek: Kracht van oorspronkelijke voeding. Alle recepten in dat boek zijn glutenvrij en op een paar na ook zuivelvrij. Misschien heb je er wat aan?Het boek kost 16,95

  Like

 7. Wat fijn dat Dibbes zich al zo goed thuis en op zijn gemak voelt bij jou/jullie. Hopelijk besluit hij om voordat het echt koud en guur weer wordt om iedere nacht bij jullie te overnachten en definitief zijn intrek bij jullie te nemen. Maar als ik alles zo lees,heb ik er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken. Marja

  Like

 8. Met glutenvrije producten zit je wel weer met het maisprobleem, of je zit meteen in de hele dure amandel/noten meel……ik maak zelf cake van boekweit. dat vind ik dan nog de goedkoopste in alternatief…..en verder eet ik dus kiembrood(manna/essener)….daar zitten geen gluten meer in door het kiemproces.

  Like

 9. Klopt. Ik gebruik al vrij lang amandelmeel en kokosmeel om te bakken. Het is idd duur maar beter dan maismeel. En cake van amandelmeel is een stuk lekkerder vind ik dan van boekweit. Ik eet ook suikervrij en boekweit heeft een behoorlijke penetrante smaak vind ik.
  Ik bak tegenwoordig platte broden van kikkererwtenmeel, heel smakelijk.

  Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s