Suf

Vorig jaar zette ik onze inboedel- en woonverzekering om. Om nog profijt te hebben van de lagere assurantiebelasting betaalde ik meteen in 2012 nog het hele bedrag voor 2013 vooruit. De verzekering ging in per 1 november. Meestal noteer ik braaf wanneer de opzegtermijn is van een abonnement of verzekering maar dit keer ben ik dat vergeten. En dus werd de verzekering verlengd. Ik schrok van het bedrag. Betaalde ik vorig jaar € 200, nu is dat € 300! Dat wordt deels verklaard door de gestegen assurantiebelasting waar ik nu wel voor betaal. En deels door de gestegen prijzen omdat er meer gedeclareerd is het afgelopen jaar, zo stond netjes uitgelegd in de brief. Nou niet door mij! Ik heb nog nooit iets gedeclareerd op woon- of inboedelgebied. Net als dat je met schadevrije jaren wordt beloond door een autoverzekeraar, zou dat toch ook bij woonverzekering moeten kunnen. Of kan dat al, weet iemand dat?

Ik word een beetje lui merk ik. Zo blijkt onze net verlengde autoverzekering bij Onna ook veel duurder uit te pakken dan nodig is. Van schrik regelde ik snel dat we van energieleverancier wisselen, een overstap die ons € 270 zou moeten opleveren. Ik ga snel nog maar even een lijstje maken met wat ik wanneer wil gaan controleren! En bovenaan komt daar te staan dat ik de overstapbonus van zorgverzekeraar PMA binnenkort kan gaan incasseren!

Advertenties

10 gedachtes over “Suf

 1. Je bent nog niet te laat met die verzekering hoor! Ze mogen namelijk tegenwoordig na het eerste jaar niet meer stilzwijgend met een jaar verlengen; als het goed is heb je na het eerste jaar een opzegtermijn van 1 maand! Dus snel opzeggen en oversluiten die hap! 😉

  Like

 2. Bij DVV kun je zowel bij de autoverzekering als bij de brandverzekering 'jokers' verzamelen per schadevrij jaar. In totaal kun je drie jokers hebben die je dan bij een schadegeval kan inzetten waardoor de franchise wegvalt

  Like

 3. Volgens het artikel dat in in mijn url heb vermeld (klik op de naam) van Independer klopt dat inderdaad. Thank god voor de Wet van Van Dam.

  Ik ben wel benieuwd naar de manier waarop je opzegtermijnen bijhoudt. Zet je ze in je agenda of noteer je ze bij elkaar?

  Kim

  Like

 4. Bovendien kun je doorgaans bij premieverhoging ook van je verzekeringen af; moet al met al nog gaan lukken dus. Veel succes en ik ben benieuwd!
  Groetjes, Jeannette

  Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s