Andere energieleverancier

Vorige maand heb ik ons bij Energiedirect aangemeld. We zaten bij Greenchoice de afgelopen twee jaar. Op zich naar tevredenheid. Alleen, er is nu eenmaal geld te verdienen met overstappen. Kom je ergens nieuw binnen als klant, dan krijg je een instapbonus of een aan-het-eind-van-het-jaar-geld-terug-bonus. Ik heb lang getwijfeld of ik hier aan mee wil doen. Steeds meer krijg ik het gevoel dat zaken onder de normale prijs worden aangeboden en dat het dus ooit mis moet gaan. Of alles wordt kunstmatig hoog gehouden en zo kunnen ze grote aanbiedingen doen. Het is dat óf we betalen allemaal al jaren veel te veel. Het zal wel het laatste zijn.

Afijn, ik doe er toch aan mee. Ook al vind ik Greenchoice een sympathiek bedrijf met de groene stroom en zo. En weet ik niet goed welke bedrijven wel of niet te vertrouwen zijn op dit gebied. Want je wordt belazerd bij het leven, het schijnt normaal te zijn groencertificaten in te kopen via het buitenland. Met groene stroom heeft dat niets te maken. Zoek je daar naar op internet, dan heb je ineens voor jaaaaaren leesvoer. Daar word ik alleen maar onzekerder van. En hé, ik wil gewoon ook eens een voordeeltje.

Overstappen dus. We krijgen aan het eind van het jaar een korting van € 268 op het totale jaarbedrag. Dat is best een pittig bedrag. Toen we twee jaar geleden overstapten van Nuon naar Greenchoice heeft Nuon werkelijk waar enorm zijn best gedaan om ons als klant te houden. We zijn een paar keer gebeld, we kregen diverse mails én brieven met aanbiedingen. Hoe anders nu. Ik mailde naar Greenchoice dat ik elders goedkoper uit kon zijn. Sterker nog, dat dit ongeveer dezelfde soort aanbieding was als die zij nu bieden aan nieuwe klanten. Ik schreef dat we overwogen over te stappen tenzij ze met een aanbod kwamen. Niks, nada, geen reactie.

Vervolgens heb ik ons aangemeld bij Energiedirect. Als snel kregen we daar de bevestigingsmails en het verzoek om de meterstanden door de te geven en een voorstel voor het te betalen voorschotbedrag. Gisteren stuurde Greenchoice de eindafrekening per mail. Inloggen op ons account kan nog wel maar gegevens bekijken niet meer. Geen één opmerking over: jammer-dat-u-weggaat-bedankt-voor-uw-klandizie. Best vreemd.

Ook vreemd is dat we moeten bij betalen. Niet veel, het gaat om een bedrag van € 65. Wel eigenaardig, aangezien ik zeer regelmatig het afgelopen jaar heb gecontroleerd of het voorschotbedrag voldoende was, gezien de afgelopen strenge winter en zo.

We leven in een vreemde wereld. Banken lokken je naar binnen met een rente om die vervolgens te verlagen. Zorgverzekeraars verhogen de tarieven maar bieden wel sluiproutes voor groepen mensen (lid worden van de FNV en dan je bij Menzis verzekeren en toch 100% fysio vergoed krijgen, heel vreemd), Energiebedrijven buitelen over elkaar heen om je binnen te krijgen met mooie aanbiedingen en instapbonussen maar er wordt geen energie gestopt om jouw klandizie te houden. En ik, ik ga daar in mee door elk jaar als een slaafse geit energie te stoppen in vergelijkingssites…..

Ben jij wel eens van energieleverancier veranderd?

Advertenties

62 gedachtes over “Andere energieleverancier

 1. Hallo Janneke, dat verbaast me. Al 4 jaar Greenchoice klant, vorige week gebeld voor hetzelfde als jij maar kreeg wel een nieuw aanbod maar dat was niet spectaculair. Ik heb gevraagd of ik niet gebruik kon maken van de nieuwe klanten aanbieding maar dit mocht niet. Raar dat de een het wel mag en de ander niet!!

  Like

 2. het is handig om dan vooral ook even naar de teruglever vergoeding te kijken. Dat verschilde een poos terug nogal van leverancier. Greenchoice kwam daar toen positief uit.

  Like

 3. Ongelofelijk dat jullie altijd in de verhaaltjes van greenchoice stappen. En dat jullie blind staren op de bonus van 300 euro. Eerst moet je bij betalen als je weggaat bij de oude, daarna bij betalen bij greenchoice. En tevens zijn de transportkosten hoger. Betaal je ales gewoon zelf en zit je aan een hoger tarief vast.

  Like

 4. Ja en als je eenmaal bent veranderd van leverancier moet je blijven veranderen. Het voordeel heb je alleen de allereerste keer, daarna moet je ontzettend scherp blijven dat je precies na een jaar weer overstapt want anders ben je het voordeel echt weer kwijt.. Ik check het bij g.aslicht.com en houd het bij in excel, wat een gedoe, Ik baal daar best van, je moet er elk jaar toch weer een paar uur voor gaan zitten
  Groet Annamarie

  Like

 5. Net nog 350 euro terug gekregen op energie dankzij de bonus en dat met de verwarming op gewoon 20 graden elke dag, de hele dag in de winter. Ik stap al jaren over via gaslicht en neem dan de goedkoopste. Ik zoek niet verder. Werkje van 5 minuten per jaar. Gaat altijd prima. We betaalden over het afgelopen jaar dus 119 euro voor g/l/w per maand in een groot+oud huis (18 euro voor water). We hebben wel een paar zonnepanelen sinds 2 jaar. Me happy!

  Like

 6. Tja, het kost een paar uur uitzoek werk in een jaar en je moet goed opletten, maar je bent helaas een dief van je eigen portemonnee als je niet elk jaar overstapt. De eerste keer dat wij overstapten was naar Greenchoice maar ik heb zulke slechte ervaringen met dat bedrijf (en hou ze maar goed in de gaten want bij ons verhoogden ze gedurende het jaar gewoon het vaste tarief, de boefjes) dat ik daarna weer over moest stappen. En dat ben ik maar blijven doen want na een jaar zijn de nieuwe tarieven altijd hoger is onze ervaring. Sinds we overstappen betalen we per jaar ongeveer 500 euro minder (mede omdat we beter op zijn gaan letten hoor en ook door de houtkachel)
  Dus ja, dan maar een slaafse geit, het geld moet toch ergens vandaan komen.

  Like

 7. Ik doe dit ook ieder jaar bij greenchoice en ik ben geen haaige bitse tante, vertel gewoon dat ik liefst bij hen blijf, maar wel moet bezuinigen en dat ik misschien over moet stappen naar goedkopere. Uurtje later mail met aanbieding die me ieder jaar weer meevalt!

  Jehanne

  Like

 8. Overstap naar NLE voor 1 jaar via Consumentenbond in April 2013 is tot nu toe goed bevallen. Ik word vaak gebeld voor een nieuwe overstap, maar ik betaal geen vastrecht, heb een hele lage tarieven 0.1995 pr KwH en 0.60 voor gas en 100 bonus aan het einde van het jaar en er is nog nooit een van de aanbieders onder mijn prijs gekomen. De November veiling via CB werd weer gewonnen door NLE, maar nu was het tarief lang niet zo scherp. De aanbieding van VEH collectief (ook NLE) is nu scherper (vorig jaar niet) maar nog niet zo goed als CB April 2013. Trouwens de sloopdecrisis.nl aanbieding is echt teleurstellend. Als je via gaslicht vergelijkt (ook andere sites) kom je (in mijn geval) bijna altijd goedkoper bij Greenchoice.

  Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s