De portemonnee…


Toen ik een tijdje geleden bedacht dat het wel leuk zou zijn een nieuwe rubriek in het leven te roepen waarin lezers een inkijk geven in hun financiële reilen en zeilen, had ik niet kunnen bedenken dat het zo’n succes zou zijn. Stapels mensen stuurden mij hun cijfers en er wordt op elk portemonnee verhaal veel gereageerd.

Maar, jullie voelen vast al een maar aankomen…..Het heeft veel meer om het lijf dan ik vooraf had voorzien. In de praktijk blijkt nu dat het voor mij niet haalbaar is wekelijks een portemonneeverhaal te plaatsen. Het is veel meer werk dan ik had verwacht en ook wordt er vaak nog veel heen en weer gemaild om het overzicht kloppend te krijgen. Dat is meer dan ik aan kan op dit moment.

Ik heb daarom besloten te stoppen met het wekelijkse plaatsen van de verhalen. Hoewel ik dat heel jammer vind want het is een groot succes. Maar op dit moment levert het me te veel stress op en te veel werk, en dat is nu net wat ik niet aankan.

In plaats daarvan wil ik de verhalen plaatsen wanneer het me zo uitkomt, zonder druk van vooraf door gegeven data aan de deelnemers. Dat kan betekenen dat ik misschien maar één keer in de maand een portemonneeverhaal plaat, of iets meer of minder, ik weet het niet, maar in ieder geval al naar het me uitkomt. Zo wordt het uitwerken van de gegevens voor mij ook beter behapbaar en gaat het hopelijk minder als een verplichting voelen.

Hoewel dit jammer is – iets wat succesvol is wil je graag voortzetten -, is het voor mij persoonlijk wel een hele grote stap vooruit dat ik een grens voel en aangeef. Ik besef meer en meer dat beter worden ook afhangt van hoeveel ruimte ik schep voor mezelf en hoe ik dingen aanpak. En stress, daar doe ik niet meer aan. Dat gooi ik in de sloot/vuilcontainer/achter mijn rug/over de schutting….

Dat was hem! Fijne zondag!

Advertenties

23 gedachtes over “De portemonnee…

 1. Goed besluit, ook al vind ik het jammer. Ik had 'm Vrijdag al gemist en dacht al zoiets. Denk aan jezelf en wij (ik) genieten dan van de verhalen die onregelmatiger langs komen. groet esther

  Like

 2. beetje vreemde vraag, maar is er misschien iemand die je erbij zou kunnen helpen? iemand die dit gedeelte op zich zou willen nemen?
  Ik begrijp het volledig dat het je teveel is.

  Like

 3. Kan me voorstellen dat het aan de ene kant jammer is voor je.
  Maar het is heel verstandig en goed van je dat je hierin je grenzen aangeeft.
  En af en toe zo'n verhaal is ook leuk uiteraard!

  Fijne dag vandaag!

  Like

 4. Logisch… lijkt me ook veel werk. Je haalt zelfs de foutjes uit mijn eigen begroting die ik je stuurde. Is het misschien een idee om de begrotingen wat te vereenvoudigen, en het niet zo te specialiseren? Hoewel dat past weer niet zo bij jouw nogal precieze aard… lol… Nah ja, je hebt groot gelijk hoor. Lekker rustig aan en pas wat posten, als het jou uitkomt. Goeie zondag!

  Like

 5. Verstandig Martine, het is goed dat je steeds beter je eigen grenzen herkent en daar ook je leven naar inricht. Je blog moet een ontspanning voor je blijven en geen verplichting met de bijbehorende stress, je eigen gezondheid is belangrijker. Fijne zondag met je gezin en het kattenspul. Marja

  Like

 6. ik ben trots op je ! goede keuze en alle begrip
  sorry van vandaag, ik ben nog niet zo gevorderd in mijn lichaam aanvoelen. het ging echt niet en ik heb het totaal niet zien aankomen
  LB

  Like

 7. Hallo Martine, wat ontzettend knap en moedig dat je het aangeeft. Ik geloof dat iedereen blij is als er af en toe een verhaal verschijnt . Beter minder verhalen dan iedere week een verhaal en dat het ten koste gaat van jouw gezondheid.

  Like

 8. Stress vermijden is heel gezond, en bovendien (in eerste instantie) een verantwoordelijkheid die je zelf moet nemen (niet zo belerend bedoeld als het nu klinkt haha). Ik geef je groot gelijk! Ik vind je andere blogjes ook heel interessant, en als er weer een portemonnee- of aflosverhaal voorbij komt denk ik 'oh leuk'! Het viel me helemaal niet op dat je dat elke week deed. Gewoon doen als het je goed uitkomt hoor. Bedankt voor al je moeite!
  Groet, Stef

  Like

 9. Heel goed, je gezondheid is het allerbelangrijkste!! Nu is het een verrassing wanneer je zo'n verhaal plaatst en is het geen verplichting (dat was het natuurlijk toch niet) je andere verhalen zijn ook heel interessant en leuk om te lezen! Fijne zondag nog!

  Like

 10. Het maakt mij helemaal niets uit wanneer je berichtjes plaatst. Ik vind het vooral fijn om te lezen hoe jij omgaat met je beperkte energie en pijn. Ik leef alweer negen jaar op 'bejaardentempo' (overigens niet vervelend bedoeld, maar zo snapt iedereen het). De laatste vier jaar ging het eigenlijk heel erg goed, maar zo sluipenderwijs, bleek deze zomer, nam ik mezelf toch weer te weinig in acht. Helaas de hele zomer plat gelegen. Gelukkig ben ik nu weer aan het opkrabbelen.
  Juist je stukjes over jouw proces helpen mij ook weer in mijn bewustwordingsproces. Zo eerlijk en herkenbaar. Het is zo makkelijk om te zeggen 'goed voor jezelf zorgen hoor' en 'neem je rust', maar oh zo moeilijk, want als je al (weer) moet rusten na vijf minuten activiteit, tja dan wil ik ook wel eens tien- of misschien wel dertig minuten doorgaan, want wat is nou vijf minuten?!
  Maar goed, ik wil niet klagen, ik ben juist blij met dit soort berichten; ik leer er veel van!

  Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s