Zaterdag

Zo, ik had vannacht de derde slechte nacht op rij. Dus lig ik nu op de bank met een slaapzak en denk niet dat ik voor maandag nog buiten komen. Inslapen gaat over het algemeen prima maar klokslag 2 word ik wakker en dan begint het malen.

Alle reden te over. Gerrie was nog niet binnen. Gisteren lieten we hem, slechts een dag na zijn castratie, naar buiten hadden omdat hij letterlijk in de gordijnen hing en we echt vreesden dat dit gedrag slechter voor zijn herstel was dan zijn gebruikelijk buitenrondjes. Alleen meneer vertrok om half 10 in de ochtend en mijn verwachting dat hij voor het avondeten weer thuis zou komen, kwam niet uit.

En dan ga ik malen. Alle spookbeelden kwamen voorbij in de nacht: ‘kat met bloedende ballen gevonden onder een struik’, ‘kat versuft door narcose kijkt niet goed uit bij het oversteken’, ‘kat probeert poes te berijden maar dat lukt niet wegens verwijderde ballen, raakt in gevecht met concurrent en verlies bloederig gevecht’.

De uitkomst tijdens zo’n volslagen zinloze piekersessie is natuurlijk dat ik een katteneigenaar van niks ben, die de situatie volkomen verkeerd heeft ingeschat. Maar niet alleen kattengepieker komt voorbij. Ook de plaat van ‘waarheen gaat de weg en waar doen we het allemaal voor’ wordt dan continu in mijn hoofd gedraaid. Nare berichten blijven malen in mijn hoofd. Gedachten aan mijn lieve ex-collega die kort geleden weduwe werd en achter blijft met een dochter van 12 jaar. Of de recente vliegtuigcrash. In de media lees je dingen die je liever niet wilt weten. Ook zonder de details kan ik me het wel voorstellen. Mijn hart gaat uit naar de familieleden en nabestaanden. Maar ook naar de ouders van de co-piloot. Hoe verschrikkelijk moet het zijn als je kind 150 doden op zijn geweten heeft? Hoe groot moet de psychische nood van die man wel niet zijn geweest?

Nachtelijk malen is zo zinloos. Ik heb uren stop-stop-stop gezegd tegen mijn brein en wat meditatieoefeningen gedaan. Toen het licht werd viel ik weer in slaap om om kwart voor 7 al weer wakker te schrikken. Meteen naar het kleine kamertje gerend voor de check. Jawel, daar lag meneer, bij te komen van weet ik veel wat voor avonturen.

Maar goed, hij komt dus in ieder geval tussentijds weer thuis, hij heeft de castratie goed doorstaan en nu kan ik dan eindelijk ontspannen en hopelijk vannacht beter slapen.  Gelukkig stond er naast wereldnieuws en ellende vanmorgen ook hier en daar wat opbeurends in de krant, zoals het geheim van een sappig mals kippetje uit de oven. Dus hijs ik me straks overeind en ga me daar lekker mee bezig houden vandaag. En ook met een lekker soepje voor bij de lunch. Dan een flink dut doen en bedenken hoe ik een Turkse pizza ga maken voor kind vandaag (zijn bestelling voor het avondeten, zaterdag is zijn vrije keuzedag) die ook paleoproof is.

O ja, voor ik het vergeet: héél erg bedankt voor alle donatietoezeggingen. Nadat ik van de week een stuk schreef dat S. 10 km gaat skeeleren voor een goed doel en donateurs zocht, ontving ik veel mails van lezers en de teller staat inmiddels op € 257,50! Dát hadden we nooit verwacht! S. is heel erg blij met de toezeggingen en hij gaat morgen alvast proefrijden, zodat hij volgende week goed is voorbereid.

Fijn weekend allemaal en ook heel erg bedankt voor alle reacties en mails over Gerrie.

Advertenties

13 gedachtes over “Zaterdag

 1. Jij een slechte bazin voor je katten? Meen je dat nu echt? Uit je verhalen proef ik zo veel liefde, veel katten mochten willen dat ze een baas zoals jij hadden! En Gerrie heeft zich heel lang buiten gered zonder hulp, botbreuken, winterweer en alles heeft hij met een goede afloop achter zich gelaten. Die komt vast wel weer terug, misschien is hij er nu al wel! Rust lekker uit en denk maar niet te veel aan alle ellende in de wereld (schreef iemand die van de verhalen van de vliegtuigcrash behoorlijk aangeslagen is en dat ook niet uit goed haar hoofd kan krijgen)

  Like

 2. Ow ik kan je over bezorgdheid en nachtelijk malen over Gerrie zo goed voorstellen. Fijn dat ie toch weer naar je terug is gekomen ondanks de stress die je hem bezorgd hebt! Betekent dat je een fijn thuis voor hem hebt weten te maken! Je mag trots zijn op jezelf!

  Ik zie ook beren op de weg wanneer er binnenkort steigers in de tuin worden geplaatst voor 2 maanden. Kunnen de katten daar op komen en/of weg uit de afgeschermde tuin? Moet er niet aan denken. Binnen houden is een even mogelijk maar niet 2 maanden………

  Slaap lekker vannacht!

  Groet, Roelie

  Like

 3. Zo herkenbaar, dat nachtelijk malen, waar je he-le-maal niets mee opschiet! Sterker nog, de piekeraars zelf weten het best dat het totaal niets oplevert, behalve nog meer stress en een chronisch slaap tekort. Maar ja, doe er maar eens wat aan! In ieder geval zorgt Gerrie nu even voor wat minder stress en kan je vanavond in bed terug denken aan de vast heerlijke pizza! groetjes Esther

  Like

 4. Zo heb ik eens een keer een nacht wakker gelegen omdat we de poes van mijn zus kwijt waren. Zij was op vakantie en de poes kwam bij ons logeren. Ze had gezegd dat we uit moesten kijken dat ze niet zou ontsnappen, want ze was krols. Maar ineens konden we haar nergens meer vinden. Ik heb het hele huis doorzocht en ging toch twijfelen of ze toch niet per ongeluk mee naar buiten was gegaan. De hele nacht liggen malen, verschrikkelijk. Ik zat al te denken hoe ik mijn zus het slechte nieuws zou moeten vertellen.

  's ochtends deed ik bij zoontje het rolluik van de slaapkamer omhoog en ik keek recht in de ogen van de poes. Ze zat tussen de schuren van ons en de buren. Ik kreeg gelijk tranen in mijn ogen van geluk, wat voelde ik me opgelucht en blij.

  En toen was ze de volgende dag weer weg……hoe kon dit nu. Gelukkig vond ik haar vrij snel op dezelfde plek.
  We kwamen erachter dat ze het kattenluikje dat we speciaal voor haar hadden afgesloten toch open wist te krijgen. Daarna hebben we dat kattenluikje dus flink gebarricadeerd.

  Like

 5. Ach meisje toch, een goede nachtrust was je zo gegund. Gelukkig is Gerrie terug gekomen, hij kan jou toch niet missen ;-p. Geluk bij een ongeluk is dat het vandaag toch pestweer is, lekker weer om te bankhangen.

  Like

 6. Ik snap je wel hoor. Ga ook midden in de nacht mijn konijn checken na de castratie (ja ik weer met mijn konijn!:-))
  Geef hem extra kruiden/dwangvoer/water.

  En vanochtend zat ik met tranen in mijn ogen bij zo'n facebookfilmpje met een puppie waar een pootje van af was gehakt en vervolgens in de sloot gedumpt was. Dan denk ik die mensen moeten ze ***** laat ik dat maar niet zeggen.

  Maar goed, als je niet uit kijkt loop je inderdaad te malen over de slechtheid van de wereld/ je eigen tekortkomingen of wat je dénkt dat je tekortkomingen zijn. Want meestal vind je dat zelf maar klopt dat voor geen meter.
  Probeer bij te tanken en jezelf in de tussentijd af te leiden met koken om zo wat meer rust in je hoofd te krijgen.
  Want je bent een geweldige katten mama, menig dier zou wensen zo'n huis te treffen.

  Like

 7. Ja wat een heftig filmpje is dat hè. Ik volg hem op FB, ik vind het geweldig wat die man met honden weet te bereiken. En als je aan het eind het beest zo vrolijk ziet rondhuppelen, onvoorstelbaar. Ik geloof dat katten langer trauma's houden, ik verbaas me erover hoe snel honden opknappen. Zie ik ook bij een vriendin van mij, die vangt Roemeense honden op en socialiseert ze. Als dat is gelukt gaan ze voor adoptie. Die honden komen als een hoop ellende aan en een paar dagen later zie ik dan al foto's van een uitgelaten spelende hond.

  Like

 8. Komt het nachtelijk malen alleen door de avonturen met Gerrie, denk je….Jouw lever is zich misschien wel
  hartstikke aan het ontgiften en maakt overuren. Dan ben je 's nachts klaarwakker! Als je er zo tegenaan kijkt dient het een van de doelen van het verwarmend eten;-)

  Like

 9. Wat ben je toch ontzettend lief met de poezen! Een halve nacht wakker gaan liggen omdat Gerrie morgen naar de dierenarts moet!
  Ik vind de stukjes die je over de aanlopers schrijft echt ontzettend leuk!
  Je bent een goeierd! Echt!
  Stop nou eens even met je altijd zorgen te maken over anderen. Het kost je zoveel energie. Ga gewoon eens zeggen “Fuck die kat moest naar de dierenarts, maar hij was er niet”. Morgen weer een dag!
  Ik lees je blogs al heel lang en ik denk echt, dat je teveel denkt aan anderen. Joh, jij bent er ook nog, hoor!
  Martine, ik vind je echt een geweldig lief mens!
  Groetjes
  Yente

  Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s