Zondag

De week vloog voorbij. Ondanks het ongemak dat de eerste paar dagen werd veroorzaakt door de slotjesbeugels die maandag bij mij en kind zijn geplaatst, hadden we wel al een echt vakantiegevoel. Misschien omdat het ook wel al vakantie was. We sliepen veel uit, deden heel weinig, lazen heel veel (ik ben inmiddels in deel 7 van de Grijze Jager bezig) en genoten volop.

S. had deze week nog 2 verplichtingen: boeken inleveren en de rapportuitreiking. Dat laatste vond plaats in het brugklasgebouw midden op de dag in de brandende zon, een noodgebouw met plat dak. Hoewel de mentor haar best deed er iets van te maken, was iedereen te versuft door de hitte en té klaar met het schooljaar om nog echt naar haar te luisteren. Er waren maar een paar ouders aanwezig, waarschijnlijk omdat we pas 2 dagen van te voren uitgenodigd werden. Nou ja, het jaar is voorbij, het rapport is binnen en de vakantie is dan nu eindelijk officieel begonnen.

Ik heb wat minder last van de hitte dan andere jaren. Blijkbaar word ik gewoon echt sterker. Sowieso fiets ik redelijk goed door alle ongemakken van de laatste tijd heen. Twee jaar geleden zou zo’n orthodontisch traject ondenkbaar zijn geweest. Nu heb ik wel last maar het is echt goed te doen. Bovendien slaap ik heel goed. Ik heb mijn slaapmedicatie behoorlijk afgebouwd de afgelopen 3 maanden. Ik slik nog een kwart van de dosis die ik slikte. Dat wil ik deze vakantie gaan schrappen. Kijken of dat lukt. Er zijn de komende tijd geen verplichtingen dus eventuele slechte nachten kan ik zo makkelijker opvangen.

Bovendien heb ik een nieuw ‘wondermiddel’ ontdekt. Ik weet al vrij lang dat ik baat heb bij magnesium. Het is goed voor zo veel dingen: voor je immuunsysteem, je spieren, je zenuwstelsel. Als ik het neem voel ik altijd onmiddellijk het ontspannende effect op mijn spieren. Alleen ik verdraag het niet als ik het in tabletvorm of poeder tot me neem. Mijn darmen reageren er te heftig op (iets waar veel mensen last van hebben met magnesium) ook als ik een hele kleine dosis neem. Nu las ik laatst iets over magnesiumolie en ik dacht ik probeer het gewoon. En het helpt enorm! Ik smeer het voor het slapengaan op mijn buik, onder mijn oksels en op mijn voeten en ik slaap als Doornroosje, ondanks de hitte. Voor mij werkt dit dus goed.

De katten probeerde ik met de hitte wat ondersteuning te verlenen in de vorm van koelelementen in een kussensloop en natte doekjes op het lijf. Maar alleen Gerrie bleef uit beleefdheid keurig liggen onder een natte doek, de rest regelt het zelf wel. Er zijn veel schaduwplekjes in de tuin en onder de parasol, dus ze hebben me niet echt nodig…

Vandaag is het beduidend koeler dus wij gaan maar eens achterstallig huishouden doen hier, fijne zondag allemaal!

Advertenties

21 gedachtes over “Zondag

 1. Ben ook erg blij met magnesiumolie! Geen onrustige benen of kramp nu met 22 weken zwanger. En pas had de man steeds onverklaarbare spierpijn en kon niet slapen 's nachts maar na een paar x smeren was het gewoon weg!

  Like

 2. Ik wilde je net gaan zeggen slik magnesium, dit omdat ik dit sinds kort ontdekt heb.
  Ik slaap er super op (sliep daar voor ongeveer 4 uur per nacht.) En de stoelgang is er ook op vooruit gegaan.
  Jij nu aan de magnesiumolie, daar had ik nog weer niets van gehoord.

  Vr.gr Kathy

  Like

 3. Dan ga ik het ook maar eens bestellen. Hoop er baat bij te hebben twijfelen voor de kramp, doorbloeding van voeten en slecht slapen.

  Like

 4. Wat fijn dat je zoveel baat hebt bij de magnesium, kan zelf ook niet meer zonder 🙂
  Geniet lekker van jullie vakantie, heerlijk, superfijn dat zoonlief ook vakantie heeft!!!!

  Like

 5. Die olie ga ik ook eens proberen! Helemaal nu met de hitte enorme krampen in de benen en slecht slapen hoort ook al jaren bij mij. Slaapmedicatie slik ik al heel lang niet meer, mede omdat ik “geen verplichtingen” heb. In die zin dat ik mijn tijd zo goed als zelf in kan delen. Dus ik kan wel wat hebben. Maar het is het proberen waard! Leuke foto, van verkoelende poes. groetjes Esther

  Like

 6. Wat fijn dat je magnesiumolie goed zijn werk doet bij jou! Ik heb meteen even gegoogled of ik en mijn kinderen het eten, en natuurlijk of ik symptomen had van een magnesiumtekort. Maar gelukkig geen van beiden.

  Like

 7. Ik heb op diverse sites gelezen dat dit de beste plekken zijn voor een goed slaap effect. Wil je het gebruiken voor specifiek pijnklachten dan kun je ook op de pijnlijke plek zelf smeren. Ik gebruik het vooral voor een ontspannend effect zodat ik beter slaap.

  Like

 8. Hoi Martine, bij het innemen van magnesium is het belangrijk welke vorm je inneemt, de oxidevorm is het pure mineraal en slecht opneembaar en veroorzaakt vaak diarree. Magnesium (of een ander mineraal) gebonden aan een eiwit neemt het lichaam wel op, je kunt magnesium citraat nemen of nog beter Magnesium Bisglycinaat

  Daarnaast is het tijdstip van inname heel belangrijk, want magnesium ontzuurt het lichaam daarom ontkrampt het ook, dus inname bij een maaltijd ontzuurt het maagzuur en daardoor verteer je je voedsel niet goed. Innemen voor het slapen gaan op een lege maag en in de ochtend bij de eerste ochtendplas ruim voor het ontbijt. Je slaapt daardoor beter en je hebt minder last van krampen.. maximale inname per dag 400 mg. wordt aanbevolen.

  Er zijn ook Dodezee magnesium kristallen voor in het bad, heerlijk ontspannend en het magnesium wordt ook opgenomen via de huid, voor degene die de olie niet verdragen.

  Omdat je een tijd geleden schreef geen goedbedoelde adviezen meer te willen van bloglezers heb ik niet eerder hierover geschreven… maar nu ik toch durf… inname van een theelepeltje MSM poeder in de ochtendthee helpt heel goed tegen spierpijnen.. Msm is een zwavelverbinding en een natuurlijke pijnstiller, het zit o.a. in uien en prei..

  Al deze producten zijn voor weinig geld te koop bij de T.uinen en nee geen aandelen. Bieke

  Like

 9. Meestal ben ik niet zo beïnvloedbaar als het gaat over voedingssupplementen etc, maar toen ik las over magnesiumolie, kreeg ik het gevoel dat dit wel eens kon helpen. Dus gelijk 2 flesjes besteld. Ook 1 voor mijn moeder, omdat zij veel last heeft van slaapproblemen en spierkrampen.
  Heb zelf last van slecht slapen, kramp in knieholte en hoofdpijn. En ik hoop dat het voor andere dingen ook helpt ( minder trek in chocolade…..). Bedankt voor de tip. Aafke

  Like

 10. Alweer een hele tijd geleden heb ik ook magnesium geslikt i.v.m. slaapproblemen en een algeheel gevoel van malaise. Dat hielp toen inderdaad. Op een gegeven ogenblik ben ik ermee gestopt. Op het moment heb ik weer erg veel last van een gestoord slaappatroon, wat m'n weerstand en weerbaarheid sluipenderwijs verlaagt. Jouw blog, Martine, was weer even een eye-opener. Dank je!

  Like

 11. Wat? Waaat????? Ik heb gewoon alle symptomen op dat lijstje, behalve de verminderde eetlust, had ik die maar! Ik ga het proberen, alvast bedankt voor de info! Nu de Grijze Jager nog 😉
  Onze rooie kater lag prinsheerlijk onder zijn natte washandje.

  Like

 12. Ik ben begonnen met een voetenbad van magnesiumvlokken. Elke avond ( max 15 ) zitten mijn voeten in 4 liter water met daarin 125 gram magnesiumvlokken. Water is 37 graden,ik gebruik daarvoor de thermometer van de vriezer. Na deze 14 dagen, 1 keer per week. Dit alles volgens de richtlijnen die ik op internet heb gevonden. Ben nu 10 dagen bezig en heb aanmerkelijk minder spierpijn, hoofdpijn en slaap ondanks de warmte weer heerlijk

  Like

 13. Ik gebruik magnesiumolie sinds week 18 van de zwangerschap, juist om de stoelgang wat op gang te brengen (en smeerde dan 's avonds mijn buik in). Nu smeer ik het ook vaak op mijn kuiten ivm kuitkrampen (ben 32 weken zwanger nu). Misschien moet ik de dosis vermeerderen, want ik heb regelmatig dat ik toch een lichte kramp voel in mijn kuit.
  Maar het is echt wonderspul! Werkt goed!
  Mariska

  Like

 14. Ik krijg ontzettende jeuk van de olie, daarom gebruik ik het niet meer. Ik ga een voetenbad met magnesiumvlokken eens proberen.

  Like

 15. Dat had ik ook in het begin, maar ik heb gewoon doorgezet. Ik smeer 's avonds en 's ochtends ga ik onder de douche, dus dan spoel ik overtollig toch weer weg. Na een paar weken had ik geen jeuk meer, alsof mijn huid er gewoon aan moest wennen. En die jeuk vond ik een stuk minder erg dan een enorm vertraagde stoelgang 🙂
  Mariska

  Like

 16. Hoeveel gebruiken jullie van de spray? En hoe vaak wordt er gespayd? Heb de flesjes namelijk vandaag ontvangen, maar er staat niet op hoeveel je moet/kunt gebruiken.
  Aafke

  Like

 17. Meestal is het twee pufjes/sprays per 10 kilo lichaamsgewicht, dus als je 70 kilo weegt doe je 14 sprays. Ik zou dat alleen wel langzaam opbouwen.
  Het hangt er ook van af welk merk je hebt gekocht, google er anders even op.

  Like

Reacties zijn gesloten.