Geld uitgeven doe je zo.

Kom, we gaan naar de bouwmarkt. We zijn het vocht in huis zat. Ondanks dagelijks luchten, druipt het langs de ramen. De ontdekking dat er een laag water in de sokkenbak staat, stemt niet vrolijkmakend. Vochtvreters, we hebben vochtvreters nodig. Of hoe het ook heet. Vochtopzuigbakkendinges.

Nu we toch bij de bouwmarkt zijn moeten we meteen even kijken naar kranen, vind je ook niet? Want in de keuken is het binnenste van de kraan naar buiten gevallen en die in de douche gaat na openen niet meer dicht. Weet ik, en de verrekte spieren in mijn pols ook.

Nu we hier ons toch zo aan het oriënteren zijn, kunnen we het net zo goed maar meteen meenemen, toch? Welke doen we dan? Niet de duurste, maar ook niet de goedkoopste. Wat zijn wij het toch fijn altijd eens met elkaar, vooral als we geld uit moeten geven. Wij hakken meteen knopen door, treuzelen niet, zoals het stel naast ons dat elke kraan uitgebreid en tot gekmakens toe bespreekt. In de tijd dat zij nog niet eens hebben kunnen besluiten of ze echt wel een andere kraan willen, hebben wij twee kranen in onze winkelmand geflikkerd, ha! Een lekker stel zijn wij, alles gaat tenminste een beetje vlot!

de douche, althans wat er van over is

 O ja, ook zaagjes voor de nieuwe decoupeerzaag! Want een beetje klusser heeft zaagjes in elk formaat. Maar wacht eens, kwamen we niet voor de vochtvreetbakken? Het is maar goed dat we zo alert zijn. Pad 3, we gaan naar pad 3! Daar is de keuze reuze. En ietwat overweldigend. Mijn brein kan niet meer beslissen. De energie die bestemd was voor de vocht-opvang-bakken zit nu in een badkamerdouchekraan, beslis jij maar. Ik vind alles goed. Of nee, niet die! Hallo, zie je wel hoe duur de navulling is! Wel een beetje op de centen letten hè!

gelukt!

Afijn, €220 later ligt het huis overhoop, hebben we momenteel geen water omdat alles afgesloten is,  heb ik op hoge toon verkondigd dat ik alleen nog maar op een prettige manier om hulp wens te worden gevraagd, is de keukenkraan met veel gevloek en getier geïnstalleerd, hebben we de naderende echtscheiding door het geklus afgewend door  elkaar op mierzoete toon aan te spreken en is de man nu naar de bouwmarkt omdat de leiding die uit de badkamermuur steekt, niet matcht met wat erop geschroefd moet worden.

Kortom, een gewone kluszondag…

Advertenties

23 gedachtes over “Geld uitgeven doe je zo.

 1. Geweldig…en zo herkenbaar!! Gisteren hebben we krijtverf gekocht voor het bed van jongste…en verf voor de muren…en o ja…nu we hier toch zijn, ook wel leuk om de kasten te verven…Vol plannen…en nu de uitvoering!!

  Like

 2. Grinnik….. goh jullie ook? Hier net bezig met wel/niet een nieuwe radio/fiets/douchekraan aanschaffen cq de oude repareren….. het is ook overal hetzelfde.
  Voor mij vandaag maar even niet.
  Pak een boek en duik er in weg. Is de enige oplossing 😉
  Joanne

  Like

 3. Sterkte met het geklus van manlief. Ik vlucht ook het liefst als de mijne aan een klus begint. Het tiert en moppert, maar als het eenmaal klaar is dan heb je ook wat:). Hoop dat jullie de vocht onder controle krijgen.

  Like

 4. Hahaha, herkenbaar en gelukkig deels ook weer niet… Na maanden van klussen in ons nieuwe huurhuis (want het was een letterlijk lot uit de sociale huurwoning loterij, 2 weken nadat ik mijn studentenwoning verliet, maar 'turn-key' was het zeker niet) hebben we maar weer eens bevestigd dat als dit je relatie niet op de proef stelt niets dat vermoedelijk doet. Gelukkig zijn we heelhuids en met een mooi en fijn ingericht huisje geëindigd. Beetje geven en nemen onderweg en vooral regelmatig onze wederzijdse hekel aan een bepaalde klus ventileren hielp al enorm. Gevolgd door het mantra 'denk eindresultaat' en niet te vergeten regelmatig pizza (van onderbuur, heel handig) en bier!
  Veel succes gewenst met de komende klussen! En ik zou zeggen, zet even een 6-pack bier op het lijstje, het kan wonderen verrichten…

  Groetjes Lily

  Like

 5. Hahaha, grinnik. Herkenbaar verhaal, maar om heel eerlijk te zeggen, niet bij ons. Eigenlijk gaat het samenwerken altijd goed.
  Ach, morgen ben je alles vergeten en heb je twee mooie kranen EN vochtvreters hangen. Wat wil je nog meer. 😉

  Like

 6. Ik ben gezegend met een hele handige man, vandaag heeft hij zonder gemopper een nieuwe laminaatvloer gelegd in onze logeerkamer, volgend weekend nog een kamertje en de inloopkast.. het enige wat ik hoef te doen is hem de hemel inprijzen hoe geweldig ik het vind wat hij allemaal kan.. en hoe goed .. en snel.. enz. dat werkt al 31 jaar voor ons… Bieke

  Like

 7. Oooooh, ik dacht dat het alleen bij ons zo ging. Behalve dan dat ik mij maar terugtrek zodra manlief bij tegenwerkend klusmateriaal begint te mopperen en te vloeken. Adem in, adem uit……..ik dan he!

  Like

 8. Ja daar kun je niet zonder een goeie kraan. In 16 jaar tijd is net door manlief de 4e geplaatst. De 1e was een dure van C.rohe. de 2e was 1 van de
  A.ldi, de 3e was weer een iets duurdere en de 4e is 1 van 20 euro weer van A.ldi. Blijkt dat er in een close in boiler een filtertje hoord wat nergens te krijgen is. De expert zegt dat het filtertje in de kraan voldoende moet zijn. De laatste is overigens een heel fijne met 2 verschillende stralen.

  Like

 9. In een van mijn eerdere huizen hadden we ook last van vocht in huis. Daarom hebben we de voegen in de buitenmuur laten vervangen en hebben de buitenmuur geïmpregneerd.
  Wat ook goed hielp was de binnenmuur isoleren met gipsplaat met een laag piepschuim. Het werd warmer in de kamer en het vocht bleef grotendeels weg.
  Groetjes, Astrid.C.

  Like

 10. Daar hadden wij ook enorm veel last van. Het water droop er vanaf. Luchten en nog eens luchten, het hielp niet. Ook de muren geimpregneerd. Het vocht kwam er niet meer gelijk doorheen.
  Het was een nachtmerrie. Tot de renovatie. Wij kregen kunststofkozijnen, alles dubbel glas en wij waren voorgoed verlost van het vochtprobleem.

  Bij ons werd alles betaald, maar in jouw geval ligt het anders. Het is een dure aangelegenheid, maar wat zijn wij er blij mee!

  Liefs Frederique

  Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s