Wijs op woensdag: Maximaal leven, volop genieten

Een bijdrage van vaste gastblogger Pennie Wijs…

Heb je ook zo genoeg van dit jaar? Heb je zin in frisse ideeën, een ander interieur, een nieuwe levensstijl? Baal je ook van die minimalistische trend? Kortom, ben je er ook zo aan toe om eindelijk eens uit je saaie schulp te kruipen en je enige echte exuberante zelf lekker losjes door het dagelijks leven te laten dansen? Durf je het aan? Kom op dan en weg met dat benauwde en benepene. We gaan ons verdiepen in het maximalisme. De levensstijl waar je vrolijk lachend oud mee kunt worden. En nee, dat hoeft je geen cent extra te kosten. Geen angst, ik reik je de helpende hand.

Begin waar alle verbetering moet beginnen: bij jezelf. Kijk in de spiegel. Zie je er wat bleekjes en afgemat uit? Logisch na zo’n lang minimalistisch jaar van alleen maar spullen opruimen en dingen de deur uitdoen. Je bent jezelf compleet voorbijgelopen! Maar eigenlijk weet je best wat jou ontbreekt: kleur! Dus pak je make-uptas en tast toe. Begin met de ogen. Tussen wenkbrauw en wimpers bevinden zich drie zones. En die mogen gerust alle drie een aparte kleur hebben. Je hebt nog maar één kleur ogenschaduw in voorraad als gevolg van de minimalistische hype die de afgelopen periode woedde? Ja, ik heb nog zo gewaarschuwd. Maar geen nood, dan zet je alles in een en dezelfde tint, liefst een overtuigende. Beetje eng, al lang niet meer gedaan? Google even een foto van prinses Beatrix en je ziet hoe geweldig deze vrouw het populistische minimalisme heeft weerstaan door altijd vast te houden aan haar koninklijke, fleurige oogopslag. Mocht je toch nog zin hebben om weer eens wat op te ruimen: wég dan met al die aardetinten en zogenaamd natuurlijk ogende beige smeersels. Voor je het weet word je depressief van die pleisterkleurige rommel.

Dan komen we aan bij de mond. Ga nou niet voorzichtig zitten doen met onzichtbare lipgloss of roze voor kleine meisjes. Getverderrie. Je bent een volwassen vrouw die niet op haar mondje gevallen is, dus kom maar door met die dieprode of knalroze lippenstift. Lekker vet aanbrengen. En smeer meteen een likje op je wangen – nog even uitvagen – dan heb je gelijk een blosje in de juiste kleur. Ja, nou voel je je al heel wat beter hè? Doe nog effe wat met je haar. Niet te ingewikkeld, lekker losjes. Ik voorspel de terugkeer van ‘big hair’, dus touperen mág weer.

Nu je kleding. Je bent natuurlijk allang uitgekeken op die ene wintertrui of dat brave bloesje. Moet je nu naar de winkel hollen om nieuwe voorraad in te slaan? Absoluut onnodig. Bij de maximalistische levensstijl hoort een maximaal gevulde portemonnee, dus we gooien geen geld over de balk. Er is altijd genoeg in huis om goed mee voor de dag te komen. Denk aan combinaties. Trek eens drie bloezen over elkaar aan. Verrassend, of niet soms? Knoop eens een aantal sjaaltjes tegelijk over die trui en gooi er nog wat halskettingen overheen. Zie je wel? Het klinkt simpel, maar het is werkelijk waar: More is More!

Je schoenen kun je opfleuren door je hakken in een knallende kleur te verven. Of je plakt een oude broche of wat grote kralen op de neus (gebruik montagekit). En je gaat toch zeker niet meer in een effen jas rondlopen? Borduur er een mooie rand bloemen op. Of bomen of dieren, net waar je zin in hebt. Trek je sjaals en stola’s uit de kas en knoop er iets exotisch van. Kijk in je knopendoos en vul het rijtje al bestaande knopen op je jas aan met een paar vrolijke buren. Complimenten gegarandeerd. Als het goed is krijg je nu al een gevoel voor de juiste, maximalistische aanpak. Ga zo verder en leef je zo maximaal mogelijk uit.

Kijk tot besluit nog eens in de spiegel. Zet een vrolijk muziekje op. Nee, niet dat minimale gemurmel van Steve Reich of Philip Glass. De bedoeling is dat je wat enthousiaste danspassen gaat maken. Niet dat voorzichtige geschuifel, gooi die heupen maar eens los. Kies een bossanova of een samba. Of voor mijn part het Zwanenmeer van Tsjaikowski. Als de beentjes maar van de vloer gaan en de borsten en billen maar lekker schudden.

Zo, als het goed is voel je je nu al heel wat beter. Maar we zijn er nog niet. Volgende keer je interieur. Kijk nog maar eens goed naar die eenzame bloemenvaas en die sneue magere kandelaar. Want die zijn binnenkort volledig passé! Tot die tijd: volg je hart, want dat klopt.

Advertenties

16 gedachtes over “Wijs op woensdag: Maximaal leven, volop genieten

  1. Volg je hart zeg je, dus blijf vooral die je bent. Laat je niet overhalen omdat iemand dat zo leuk weet te vertellen. Dat gaat je tegen staan met het gevolg dat je weer ontevreden wordt met jezelf. M.a.w. luister vooral naar jezelf en niet naar een ander over hoe je erbij zou moeten lopen omdat de schrijfster vindt dat je meer kleur zou moeten gebruiken of vooral maar weer kleding zou moeten kopen enz.. Niet kwaad bedoeld trouwens, maar een kristisch weder antwoord.

    Like

  2. Al weken loop ik in zwarte broeken en vesten tijd voor kleur in 2016. Bovendien wordt er vaak tegen me gezegd dat ik er goed uitzie als ik iets kleurigs aanheb en hopelijk ga ik meer ook wat beter in voelen na weken gesukkel met ogen en keelontstekingen.

    Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s