Dan maar zelf doen

Wij wonen in een oud huis, dus dat vraagt veel onderhoud. Omdat de man nogal overbezet is qua klussen, werk en huishouden doen omdat ik niet veel kan doen, wilden we eens een keer iets uitbesteden. De ramen en deur aan de voorkant van het huis moesten hoognodig geschilderd worden. Omdat M. een beetje hoogtevrees heeft en er vooral op de eerste verdieping wat moeilijk bereikbare plekken zijn, leek het een goed idee om een schildersbedrijf in te schakelen.

We plaatsten via een site een oproep. Schildersbedrijven kunnen daar dan op reageren en contact met je opnemen. Dus werden we hier en daar wat gebeld. Met één bedrijf gingen we in zee, Homebell, dat is een soort aannemer die dan het werk weer uitbesteedt aan een schilder in de regio. Dat was toevallig ook het enige bedrijf dat daadwerkelijk een offerte uitbracht. En die werd door ons geaccepteerd (kiezen uit één, ‘nou zullen we die ene maar doen’).

Het bedrag van het schilderwerk viel ons best mee, iets meer dan €700,-. M. had in een uitgebreid telefoongesprek uitgelegd wat er geschilderd moest worden en tegenwoordig kan iedereen met een internetverbinding gewoon met google streetview zo bekijken wat voor soort huis je hebt en een inschatting van de werkzaamheden maken. De schatting was twee dagen werk met een vaste prijs voor het schilderwerk. Die prijs zou eventueel kunnen afwijken als bij inspectie bleek dat er bijvoorbeeld houtrot was of het hout in een hele slechte staat zou zijn.

Nadat we die offerte hadden geaccepteerd belde ongeveer een week later de schilder op voor een inspectie. Dachten we. We maakten een afspraak en op een donderdag werd er aangebeld door twee mannen die wel een heel wervend enthousiast praatje hielden. Afijn, na een half uur lang volledig langs elkaar heen ouwehoeren, kwamen we erachter dat dit niet ‘onze’ schilder was maar een heel ander bedrijf. Beetje suf van ons, maar ook wel vreemd van dat bedrijf dat belde met de opmerking dat ze ‘de’ inspectie kwamen doen. M. had de telefoon aangenomen en niet in de gaten dat dit een ander bedrijf was.

Nou, die kerels hebben we hartelijk uitgezwaaid met de belofte van hun kant dat zij toch een offerte gingen uitbrengen. Daar hebben we natuurlijk nooit meer wat van gehoord. Maar nu werden we wel een beetje ongerust. Want waarom nam onze schilder geen contact op. Even mailen met onze projectmanager bij Homebell dan maar. Prompt werden we gebeld, de werkzaamheden waren ingepland maar de betreffende schilder die het zou gaan doen, gaf even helemaal geen sjoege. Er was iets met persoonlijke omstandigheden maar het zou vast helemaal goed komen.

Een dag later belde dan toch de schilder en er werden data afgesproken, 29 en 30 juni. We vonden het wel een beetje vreemd dat de schilder uit Brabant komt, terwijl Homebell beweert opdrachten uit te besteden aan “onze professionele vakman uit uw regio”. Brabant ligt toch niet bepaald naast West-Friesland! Bovendien was er een klein praktisch probleem dat even na dit telefoongesprek naar bovenkwam drijven, hoe weet de schilder welke kleuren wij willen? Hij kan moeilijk vanuit Brabant even langs komen met een kleurkaart. De schilder zou iets mailen met kleurcodes, maar er kwam niets.

Dus weer contact opgenomen met Homebell. Kleuren door gegeven. Inmiddels hadden we er al niet meer zo heel veel vertrouwen in. Op internet zagen we wat slechte reviews over deze schilder. “Levert prima werk af, als hij op komt draven”. Wat dus niet altijd het geval blijkt te zijn.

Afijn, woensdag om 8 uur zat M. klaar om de schilder te ontvangen. Ik startte wat later op en kon de tijd nemen. Om 9 uur, geen schilder. 10 uur, geen schilder. M. nam via mail contact op met Homebell. Geen reactie. Om 12 uur belde hij naar onze ‘projectmanager’ met de vraag waar de schilder bleef? Deze had na ontvangst van onze mail de schilder gevraagd zo snel mogelijk contact met ons op te nemen. Maar ja, dát had hij ons niet gemeld. Had hij beter wel even kunnen doen, gewoon ons bellen met de opmerking dat de schilder er zo snel mogelijk aankomt. Of niet maar dan in ieder geval de volgende dag. Eerlijk gezegd betwijfelen we of ze vanuit Homebell er wel achteraan hebben gebeld.

Nou ja, dat was de schilder. We hebben aangegeven er vanaf te zien. We willen het voor de vakantie gedaan hebben. Nu een andere afspraak via deze aannemer maken zagen we niet zitten. Een andere schilder inschakelen kan natuurlijk, maar het schilderen zelf kan dan nooit meer op zo’n korte termijn.

Dus klimt mijn eigen favoriete klusser toch maar zelf de ladder op. De voordeur is inmiddels gedaan en ziet er prachtig uit. Dit weekend gaat hij verder met de rest. Positief is dat we nu best wel veel geld uitsparen. Ik wilde dat in eerste instantie meteen al weer uitgeven omdat de badkamermeubels bij de praxis in de aanbieding zijn (30% korting) en onze badkamer wel een ‘make over’ kan gebruiken. Maar bij nader inzien gebruiken we het geld liever voor de keukenrenovatie. Ik wil ook heel graag een houten werkblad en dat is met het geld dat we nu uitsparen beter te bekostigen.

We hebben het ook helemaal verkeerd aangepakt, we zijn ook een beetje suf geweest. We hadden natuurlijk gewoon aan mensen in de straat moeten vragen wie er goede ervaringen met een schilder heeft. Maar ja, dat is achteraf een koe in zijn kont kijken… Voor wat dit bedrijf betreft, al heel snel na het eerste contact hadden we een onderbuikgevoel’ en daar hadden we naar moeten luisteren.

Maar goed, dit is dan de voordeur. Eerst zoals hij was en eronder zoals het nu is. Dat flikt de man toch maar weer mooi.

oude kleur, groen

nieuwe kleur, koningsblauw, de afplaktape zit er nog op

leuk he, zo’n deur uit 2 delen,
dat was één van de redenen
waarom ik verliefd werd op ons huis

Advertenties

19 gedachtes over “Dan maar zelf doen

 1. Misschien een beetje 'mosterd na de maaltijd' maar is er niet een 'daredevil' in jullie omgeving te vinden die voor een lekkere maaltijd (niet teveel energie in stoppen, afhaal chinees of pizza ofzo) wel een helpende hand wil en kan bieden?

  Grappig, toevallig vandaag ongeveer dezelfde kleur op een stoel staan kwasten. Op mijn potje stond alleen 'Gelders blauw'.

  Groetjes Lily

  Like

 2. Ziet er prachtig uit! Middelste zoon heeft de achterkant laten schilderen. 1700 euro!! En zo mooi was het niet. Hij kwam ook wanneer het hem uitkwam. Ik heb aangeboden om te schilderen, maar ze wilden het uitbesteden. Achteraf spijt als haren op hun hoofd. Het bladdert na een jaar alweer.

  Liefs Frederique

  Like

 3. Ja mooi dat blauw, zelfde kleur als op ons oude huisje. Doet ie goed hoor 😉
  Onbeschoft gedoe zeg, ik kan daar echt kwaad van worden. Mijn ouders worden ook steeds door werklui in de steek gelaten de laatste maanden. Wel fijn dat er dan weer geld overblijft voor de keuken, dat dan weer wel.

  Like

 4. Fijn zo'n man, netjes gedaan hoor. En beter op het laatst nog afgezien met dat bedrijf dan toch doorgezet…ach, weer wat geleerd, volgende verfbeurt misschien met buren samen een deal met een schilder maken. Deden wij in een van onze huizen, is voor de schilder ook en fijne deal.
  Ik zat laatst te denken dat ik die staldeuren(die half open kunnen) ook wel zo veilig vindt op mijn oude dag. Een aanbeller kan niet zomaar naar binnen dringen.

  Groet,Greet

  Like

 5. Mooi hoor! En wat een gedoe! Ik had dat hier ook met schilders, uiteindelijk wilde ik het inderdaad zelf gaan doen, maar nu mijn huis verkocht is, laat ik dat lekker aan de volgende bewoners over. Mijn ouderlijk huis had trouwens ook zo'n deur, inderdaad heel leuk!

  Like

 6. Die deur is mooi geworden!
  Ik heb ook wat schilderplannen, maar het regent dit jaar zo vaak dat het lastig plannen is. En nog meer omdat ik dan ook nog voldoende energie moet hebben. Ik hoop dat het vanaf nu minder nat wordt en niet te heet. Met hoge temperaturen is schilderen okk niet goed voor het eindresultaat.
  Meestal doet manlief het voorwerk, vooral het schuren. En ik het schilderen. Ik werk best snel voor een amateur, niet zo snel als een professionele schilder, maar ik werk wel netter. Wij doen de benedenverdieping zelf. Dat is bij ons nieuwe huis al een hele klus. En mogelijk huren we over een paar jaar stellingen zodat we de rest van het huis ook zelf doen. Zien we dat niet zitten, dan huren we alsnog een klusbedrijf in.

  Like

 7. De deur ziet er mooi uit zo 🙂 Wij hebben via zo een site eens een dakdekker gehad, ook helemaal van de andere kant van het land. Super professioneel, alles op tijd en keurig geregeld en ook nog een vriendelijke man 😉 Ik had wel van alle aanbieders een hele riedel reviews gelezen…

  Like

 8. Mooi deur! Wij hadden er ook precies zo een! maar die hebben we er na 2 jaar uit gehaald omdat hij zo tochtte.
  Jammer van de schilder. Ben nu thuis ook aan het schilderen, en ik vroeg me meteen af: hoe krijg je die deur binnen een dag droog? 🙂 zodat hij dichtkan.

  Like

 9. M. heeft weer prachtig werk geleverd. Voordeel is hij is altijd op tijd, weet waar de koffie staat en levert altijd topkwaliteit klussen af. Ik schrik wel eens hoe bedrijven in deze tijden zo vreselijk slordig met klanten en klussen om gaan. Ook wij hebben wel eens voor niets zitten wachten:). Ik zou als bedrijf in mijn handen knijpen met mooie klussen en proberen zo netjes mogelijk met de klanten om te gaan. Al is het alleen voor de mond op mond reclame. Onze schilder heeft ook wat klussen gekregen door hier goed werk te leveren.

  Like

 10. Ziet er netjes uit! Toch jammer dat door dit soort bedrijven de schildersbranche in een verkeerd daglicht zetten. Tenminste, ik voel als schilder plaatsvervangende schaamte dat er niet professioneel gewerkt wordt. Gelukkig zijn er ook goede schildersbedrijven. Je kunt inderdaad het best gewoon in de buurt rondvragen, dan komt de beste altijd boven drijven

  Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s