Zaterdag

De heren katers hebben net een kleine plas- en inspectieronde gedaan en zijn nu allemaal weer binnen. Het kattenluik is nu op slot. Ik houd ze binnen tot morgenochtend. In aanloop naar oudejaarsavond slikken ze al een paar weken zylkène, een pil tegen stress- en angstmomenten. Omdat het even een aanloop nodig heeft, moet je daar al tijdig mee beginnen.  Als je gaat geven op het moment dat het knallen begint, ben je te laat.

Meestal begint het geknal hier begin december. We wonen aan een park en kijken uit op iets waar de goede intenties van afdruipen -een prieeldinges met bankjes aan een vijver – maar in de praktijk een hangplek voor jongeren is. Over het algemeen is dat prima op wat geluidsoverlast in de zomer na, als de plek wordt gebruikt om in te drinken en uit te drinken. En in deze tijd van het jaar is het meestal dé plek om vuurwerk af te steken. Alleen dit jaar kijken ze allemaal Netflix of zoiets want het is nog nooit zo rustig geweest.

Als gevolg van het uitblijven van herrie heb ik geen vier katten die het door de zylkène nét redden maar vier aperelaxte haarballen die tegen ons aankruipen, die tegen elkaar aankruipen en van spinnen een dagtaak maken. Dat zal vast in de loop van de dag gaan veranderen maar voor nu is dat wel heel plezierig.

Plannen zijn er niet echt. We gaan vanmiddag risken, Oma komt appelflappen brengen, schuift aan met eten en gaat daarna richting haar eigen huis. Verder weinig spektakel. Ik red het meestal wel tot 12 uur omdat zelfs ik niet door de herrie heen kan slapen maar het is niet echt mijn avond. De mannen hebben er wel zin in, er staat een zak met vuurwerk klaar. Er loopt helaas een sterke scheiding in dit gezin qat vuurwerk betreft en we moeten er maar niet te lang en te vaak over praten want dan vallen er klappen ;-).

Nou ja, de kerstboom gaat er morgen uit. Weg met die meuk en klaar, op naar het voorjaar!

Veel jolijt, heil, gezondheid en fijne momenten gewenst in

Advertenties

7 gedachtes over “Zaterdag

 1. Fijn dat de katten nu lekker relaxed zijn. Ik hoop dat het vuurwerk snel gedaan is voor ze. Maak er een fijne avond van. Ik wens jou een geweldig, gezonder, energieker en liefdevol 2017. Bedankt voor alle fijne logs dat dat nog maar veel van mogen komen. Liefs

  Like

 2. Alvast de beste wensen voor jou en je gezin Martine!
  Wij brengen de avond door met “de t.v. draait door” en daarna de oudejaarsconference van Claudia de Breij. Daar heb ik niet zulke hoge verwachtingen van maar goed, we zullen zien….
  Wij doen niet aan vuurwerke en hebben een hond te logeren dus die moeten we ook een beetje rustig houden.
  Morgen de boom eruit en hoera…..op naar de lente 😉

  Like

 3. Wat superfijn dat de katten zo relaxed zijn. Hopelijk houden ze t zo! Een hele goede jaarwisseling en een jaar met een stijgende lijn qua gezondheid gewenst. Ik lees je blog met veel plezier en ik hoop dat je nog veel blogberichtjes zult plaatsen

  Like

 4. Wij wonen ook aan een park en het is inderdaad erg rustig met vuurwerk dit jaar. Onze katten van 1,5 maakten niets van het vuurwerk vorig jaar en sliepen vrolijk verder. We hebben nu een kitten erbij van 4,5 maand en hopelijk neemt hij hun voorbeeld over 🙂 Ik wens je een rustige nacht.

  Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s