Tegen de stroom inzwemmen

We zijn weer overgegaan naar het normale leven. Man en kind vertrokken gisteren weer naar werk en school. Met iets anders gevulde lunchtrommels dan normaal. Vanwege de noodzakelijke dieetaanpassing bakte ik notenbrood en brood van kokosmeel voor ze. En van zoete aardappel. En van paprika. Ik kan tegenwoordig overal brood van maken 😉 . Zelf eet ik vooral groenten en niet echt broodvervangers maar het is voor de mannen wel zo makkelijk als ze niet met bakken met groenten op stap hoeven.

Gisteren had ik overleg met de vervanger van mijn huisarts die poeslief en zeer meewerkend was en de medicijnen zijn inmiddels in huis. We starten aanstaande vrijdag. Dan eten M. en S. inmiddels een week aangepast (zetmeelarm en suikervrij, ze zijn vrijdag gestart) en heeft het medicijn meer kans om aan te slaan.  Of ik wel wist wat voor troep het was vroeg de arts mij. Uw tong en urine kunnen groen worden. Geloof me, dat vind ik niet erger dan spuitpoep. 😉

Waarom een aangepast dieet?  ‘Het is belangrijk om de weerstand te verbeteren en infecties van binnenuit te bestrijden, een parasietenkuur is niet genoeg. Gebruik een zinksupplement. Begin ruim een week voordat je aan de kuur begint zetmeel, rood vlees en ijzerpreparaten weg te laten.'(p.302,  Voed je bacteriën, Saskia van As).

Waarom het gezin behandelen met een heftig middel als clioquinol als zij geen klachten hebben en ik in principe zo weer besmet kan worden, aangezien een besmetting makkelijk gaat? Omdat de besmettingskans binnen een gezin natuurlijk het grootst is. ‘Bij besmettelijke aandoeningen gelden er andere regels. Je behandelt niet alleen de persoon die klachten heeft. Wanneer er een partner en kinderen in het spel zijn, wordt iedereen die besmet ook, ook behandeld. Op die manier zal je elkaar niet opnieuw infecteren.’ (p.296, Voed je bacteriën, Saskia van As).

Om te voorkomen dat we vervolgens weer opnieuw besmet worden kunnen we een aantal dingen doen:

 • de darmflora en het immuunusysteem verbeteren (middels voeding en probiotica)
 • hygiëne maatregelen – hoewel we altijd al braaf onze handen wassen voor het eten en na toiletbezoek, zijn de maatregelen enorm aangescherpt. Het lijkt hier inmiddels op een operatiekamer…

Ik voel me behoorlijk aangeslagen. Dit duurt maar en duurt maar en ik heb erg veel klachten. We zijn nu bijna 2 maanden verder sinds ik ontdekte dat ik een parasiet heb en pas nu kan ik starten met de medicatie die daarvoor geschikt is. Ik heb het gevoel dat ik tegen de stroom in zwem de laatste tijd en dat heeft zijn weerslag op hoe ik me voel.

Maar goed, de dagen worden weer lichter en nog heel even en ik kan weer voor op het stoepje in de zon zitten! Half februari piept de zon – als hij schijnt – tussen de daken van de huizen aan de overkant door en kan ik me heerlijk laten opwarmen in de stralen. Dat zal er ongetwijfeld voor zorgen dat ik dingen dan weer wat zonniger inzie.

Advertenties

14 gedachtes over “Tegen de stroom inzwemmen

 1. Heftig hoor en heftige medicatie! Zitten er verder veel bijwerkingen aan de medicatie want een groene tong en urine klinkt ook niet prettig? Veel sterkte allemaal en hopelijk helpt het en zijn jullie er zo vanaf!

  Liked by 1 persoon

 2. Veel sterkte! Ik kan me voorstellen dat je er er moedeloos van wordt. Hopelijk ben je er snel vanaf.
  Als de zon binnenkort wat meer schijnt en de dagen langer worden voelen we ons allemaal beter. Ik kijk er ook naar uit.

  Liked by 1 persoon

 3. Sterkte voor jullie alle drie!
  Ik hoop dat de medicatie te doen is. Een groene tong vind ik trouwens ook een kleine bijwerking. Mijn ervaring met medicatie is vaak dat vooral de bijwerkingen ‘werken’.
  Hoe vinden je mannen deze manier van eten? Respect dat je zoveel in de keuken staat. Valt niet mee met vermoeidheid. Ik zie voeding en de was altijd als de belangrijkste zaken die ik voor elkaar wil krijgen. Valt momenteel niet mee. Ben al twee weken ziek van een idioot zware verkoudheid.
  Mijn voornemen om minder online te zijn, stel ik maar even uit 🙂

  Liked by 1 persoon

  • Ik hoor nog geen klachten. De man vindt dit sowieso lekker. Op dagen dat hij thuis is, at hij meestal al met mij mee. Voor kind is het vooral zoeken naar hoeveel hij naar binnen moet werken om geen honger te krijgen maar hij vindt het wel lekker ;-).
   Voor mij geldt dat ook zo: eten koken en de was zijn de dingen waar ik me vooral mee bezig houd. Waarbij ik de was al enige tijd chronisch verwaarloos omdat ik te weinig energie heb dus dat doet M. vooral.

   Like

 4. Dat kan ik me zo voorstellen dat je vindt dat je niet voor uit komt. Hoe heb jij dat met de operatiekamer. Antibacteriele spuitpompjes (sorry voor de associatie ) schijnen ook of juist de pre en probiotica,s dood te maken. Sinds kort hier een logeehond die gewend is alleen vers vlees te krijgen .En na jou story wil ik wel een beetje uit kijken De doekjes en zo apart houden ..Gisteren was het plan om thaise spruitjes .Gember en tamari en zo met rijst te eten. Dat werd rodekool stamppot met worstjes .Daar was het weer voor of zo .Beest keek wel zo raar .Wat vreet JIJ (mijn ) vlees .Snapte het niet helemaal .Niet gewend dat vlees in huis ook wel eens voor mij bestemd is 😉

  Liked by 1 persoon

 5. Succes met het goedje en het dieet. Hopelijk zijn jullie zo die parasiet gauw de baas.
  Het is de laatste dagen af en toe al zo mooi zonnig. Dan denk ik heerlijk naar buiten te gaan om even later te staan blauwbekken – guuuur! Heel misleidend, die zon.

  Liked by 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s