Meevallers

Schreef ik vorige week nog dat ik het somber inzag voor wat betreft onze declaratie bij de verzekeraar, prompt kreeg ik bericht: van de €1871 die we uitgaven om een lekkage bij ons in de badkamer te verhelpen krijgen we €1771 vergoed. De ontbrekende €100 is het eigen risico dat we betalen.

Dat had ik eerlijk gezegd niet meer verwacht. Na het indienen van de claim, stuurde de verzekeraar meerdere malen een mail met vragen. Eerst wilden ze weten wat de oorzaak van de schade was. Beetje vreemd want dat hadden we uitgebreid uitgelegd bij het indienen van de claim. Na een week stilte vroeg de verzekeraar vervolgens waarom we een douchebak hadden laten plaatsen en wat de situatie voor het plaatsen van de bak was. Ook vreemd en weinig bemoedigend want ook dat hadden we al uitgebreid toegelicht. Het laten plaatsen van een douchebak was uiteindelijk goedkoper dan de hele badkamervloer opnieuw laten betegelen.

Omdat er dus best veel tijd overheen ging en er telkens gevraagd werd naar dingen die we al hadden doorgegeven, had ik er weinig vertrouwen in dat we het vergoed zouden krijgen. Dus dit was een mooie meevaller!

Vorige week kregen we ook de bevestiging van de omzetting van onze hypotheek. Het is nu officieel, in plaats van €903,50 gaan we nu €478 per maand betalen. Een verschil waar ik bijkans hysterisch van word. Uiteindelijk kunnen we hierdoor heel veel meer gaan aflossen en het geeft veel meer flexibilteit in tijden van financiële tegenslag.

Alsof het niet op kon kregen we ook te horen dat we de auto van mijn schoonouders mogen hebben. Het is precies dezelfde als die we nu hebben (ford focus) en net als onze auto een oudje (uit 2010) maar wel een met veel minder kilometers op de teller. Naar verwachting kunnen we hier nog wel weer een paar jaar mee rijden en zo de aanschaf van een andere auto uitstellen.

Verder is er nog meer goed nieuws maar dat is voor een ander moment. Voor nu heb ik het gevoel dat we na maanden terugslag op meerdere fronten ineens in een positieve spiraal terecht zijn gekomen. Fijn!

22 gedachten over “Meevallers

  1. Wauw! Bijna de helft minder hypotheek, daar zou ik ook hysterisch van worden 😀😁 wat een goed nieuws allemaal, heel fijn . Ik hoop dat het bewegen op de bank ook goed gaat. Kom maar op met het volgende goede nieuws.

    Liked by 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s