Min of Meer

Welkom op Min of Meer! Ik ben 51 jaar en leef samen met vriend M., onze 17-jarige zoon S. en 4 katten. Sinds 2010 blog ik, eerst onder de naam Spaarcentje, tot ik in 2013 de blognaam veranderde in Min of Meer.

In het begin schreef ik vooral over omgaan met geld, consuminderen en aflossen. De reden hiervoor was een achteruitgang in inkomen, omdat ik in 2008 ziek werd en als gevolg daarvan in 2010 mijn baan verloor en een WIA-uitkering kreeg. Hoewel wij evengoed nog samen een riant inkomen hadden, voelde dat helemaal niet zo. We waren nét verhuisd naar een veel duurder huis, ik had veel zorgkosten en doordat we een woekerpolis hadden en een aflossingsvrije hypotheek, was onze situatie bepaald niet rooskleurig te noemen. Ons huis stond als zoveel andere huizen onder water, maar verkopen en een andere woning zoeken was geen optie omdat we niet met een gigantische restschuld wilden blijven zitten.

Een zoektocht naar een eenvoudiger leven volgde en hier deed ik verslag van. In de jaren die volgden hebben we flink afgelost op ons huis, ontwoekerd, onze hypotheek omgezet én onze uitgaven aangepast naar wat er binnenkomt. We hebben inmiddels een voor ons plezierige balans bereikt tussen sparen, aflossen en genieten.

Hoewel ik omgaan met geld en gedrag ten aanzien van geld nog steeds heel interessant vind, is het een welkome afwisseling om de focus te verleggen naar andere onderwerpen die me ook interesseren. Wat kun je verwachten:

Katten –We hebben vier katten die allemaal zijn aan komen lopen of geadopteerd via het asiel. Katten met een verleden leveren veel stof tot schrijven op vanwege hun trauma’s en eigenaardigheden. Ben je een kattenhater dan sla je dat gewoon over

Reviews van boeken en series. Ik ben een fervent lezer én Netflix fan.

Mijn zoektocht naar een betere gezondheid – Ik heb ME-CVS sinds 2008 en volgde elke zinnige en onzinnige behandeling op dat gebied. Ik verdom het om bij de pakken neer te gaan zitten. Ik probeer eruit te slepen wat mogelijk is. Dat is mijn grote kracht en tegelijkertijd mijn valkuil. Ik ben op zoek naar de balans tussen accepteren wat er is, genieten van wat kan en door het niet overschrijden van mijn grenzen wellicht toch die grenzen stiekem op te schuiven

Losser leven – De laatste tijd komt daar bij dat ik wat meer probeer los te laten. Losser leven, wat meer Pippi en minder Annika zou zeer welkom zijn. Meer pret op de vierkante millimeter.

Dromen en verlangens – Laat ik me inperken door wat niet (meer) kan of durf ik toch te hopen op verbetering? Welke dromen heb ik en hoe kan ik dat realiseren met de beperkingen die ik toch heb?

Mijn dagelijkse leven – Droomde ik vroeger van een groots en meeslepend bestaan en had ik van nature een goed ontwikkeld gevoel voor drama, inmiddels zie ik het fijne van het gewone in het hier & nu. De kleine dingen, het fijn hebben met mijn gezin, een kat die op schoot ligt, de overwinning als het me lukt naar buiten te gaan is iets waar ik steeds meer oog voor krijg.

nieuwe-deur

Heb je vragen of opmerkingen, dan kun je contact met mij opnemen via aanminofmeer@gmail.com

(bron afbeelding: Pixabay)